witajcie,
mam pytanie, jako, że zaskoczyła mnie zima :-D , a zimówki, które dostałem wraz z kupnem samochodu okazały się w fatalnym stanie, muszę coś szybko kupić.
oczywiście rozchodzi się o finanse, więc ma być tanio. dlatego też chciałem kupić same opony bo nie posaiadam stalówek i muszę wrzucić zimówki na alu felgi, które mam. felga jest rozmiaru 15'', a letnie opony mam w rozmiarze 195/55/R15. taki też rozmiar chciałem kupić zimówek, ale jak się okazuje jest to dosyć mało popularny rozmiar, stąd cena opony to albo chińska Nankang 193 zł albo poźniej juz Barum Polaris za 250 zł (ceny za oponeo.pl). Sprawdzając allegro też nic tańszego się nie znajdzie. Jako, że felgi są w rozmiarze 15'' z oponą o profilu 65 może być ciężko. Sprawdziłem ceny opon z profilem 50. Co się okazało, że można je kupić już w przyzwoitej cenie bo niespełna za 180 zł, Barum. Tylko moje pytanie, czy to nie będzie za niski profil jak na zimówki?? czy przez to felga nie będzie bardziej narażona na uszkodzenie?
poradzcie coś, bo jutro muszę coś kupic. może ktoś z Was ma taki rozmiar opony w swojej polówce??