Witam. Mam taki oto problem bo jakis pajac nawtykal mi cos do wszysktich zamkow (od kierowcy, pasazera i od tylnej klapy) i czy bede musial kupywac caly nowy komplet czy da sie to cos wyciagnac z zamka? Na szczescie mam centralny wiec otwieram auto. Pozdrawiam
mialem to samo, nie koniecznie ktos Ci nawtykal czegos. u mnie jako ze jest centralka nikt nie uzywal chyba klucza i jak probowalem pierwszy raz to klucz wszedl troszke i koniec. zapsikalem je srodkiem do zamkow z polskiej chyba firmy DRAGON ktory czysci, penetruje, smaruje i zabezpiecza, dobra sprawa pomoglo. wiec jesli nie jestes pewien ze napewno sa po zapychane czyms to sprobuj.
siemka wiecie co chlopaki dzisiaj z glupa sprawdzilem zamki i wszystko gra. Wtedy 2 dni temu w garazu co pryskalem WD40 (i pozniej odmrazaczem tak z glupa) nic nie dalo a dzis jest wszystko ok takze nie wiem co pomoglo ale wazne ze jest gitara dzieki za pomoc pozdrawiam
[quote=""ryuk""]siemka wiecie co chlopaki dzisiaj z glupa sprawdzilem zamki i wszystko gra. Wtedy 2 dni temu w garazu co pryskalem WD40 (i pozniej odmrazaczem tak z glupa) nic nie dalo a dzis jest wszystko ok takze nie wiem co pomoglo ale wazne ze jest gitara dzieki za pomoc pozdrawiam[/quote]
Nawet WD40 potrzebuje trochę czasu żeby rozpuścić brud.