[9n] Problem z odpaleniem, czerwona kontrolka ?!

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

n
nerazzurri
Raczkujący
Raczkujący

[9n] Problem z odpaleniem, czerwona kontrolka ?!

Post autor: nerazzurri »

Witam, dzisiaj tj. 17 grudnia (wiadomo temperatura grupa poniżej zera), chcąc jechać do pracy nie mogłem odpalić mojej polówki !

Przekręcając kluczyk w stacyjce poczekałem aż świece zgasną i przekręciłem by go odpalić, lecz przy tej próbie zaświeciła mi się czerwona kontrolka między licznikiem temperatury a licznikiem poziomu paliwa (pierwsze widzę żeby tam była jakakolwiek) ! a przy tym dziwny dźwięki jakby silnik "zdychał".

Przekręciłem kluczyk na tzw. "zero" i kontrolka zgasła.

nie wiem czy to nie sprawka akumulatora ale jakby to był on to by świeciła się kontrolka akumulatora.

proszę o pomoc radę

z góry dziękuję
Awatar użytkownika
ZbysheK
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: ZbysheK »

[quote="nerazzurri"]nie wiem czy to nie sprawka akumulatora ale jakby to był on to by świeciła się kontrolka akumulatora.[/quote]
kontrolka akumulatora nie pokaże Ci czy akumulator jest dobry czy zły, wskazuje ona czy akumulator jest ładowany z alternatora, powinna zgasnąć po uruchomieniu silnika.
Ja bym zaczął od akumulatora, być może kończy swój żywot, a w niskich temperaturach sprawność aku spada.

[quote="nerazzurri"] czerwona kontrolka między licznikiem temperatury a licznikiem poziomu paliwa [/quote]
A jak wygląda ta kontrolka :?: :blush2:
Obrazek

Oh well, wherever, wherever you are,
VW POLO's gonna get you, no matter how far :butcher:
n
nerazzurri
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: nerazzurri »

akumulator był suchy próbowałem z wodą z demineralizowana ale nic nie pomogło tak samo z ładowaniem poprzez kable... kupiłem nowy akumulator center futura 64Ah (429 zl !!!!) i odpalił za pierwszym razem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”