nie mogę znaleźć odp więc pytam o reset...

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
kamil0510
Raczkujący
Raczkujący

nie mogę znaleźć odp więc pytam o reset...

Post autor: kamil0510 »

Witam! Mam pytanie jak zrobić reset sterownika? Mogę to zrobić na mrozie bo nie garażuję auta i jest u nas ok -10 stopni... i dlatego pytam czy i jak to zrobić...? proszę o odpowiedź i dzikękuję z góry
Awatar użytkownika
Cooyon
Swój
Swój

Post autor: Cooyon »

Jaki silnik?
Po co chcesz zrobić reset?
Masz kabel OBD2?
Czasami można odpiąć akumulator, ale w niektórych silnikach będzie to: viewtopic.php?f=13&t=11260
Interfejs VAG - na stanie i co się stanie? Nic kuna... VAG cudów nie czyni. On tylko zwiększa poczucie niepewności.
Szukam literatury fachowej...

"To nie są programy wpisane w stylu \'\' if \'silnik\' jest zmulony then więcej \'wachy\' "." (by Dee Jay Gucio)
k
kamil0510
Raczkujący
Raczkujący

opialem klame wiec niech sie dzieje co chce...ale Silnik 1.0 gaz + lpg robie reset bo mi kontroler zle podaje paliwo i mi sadza wylatuje i dzieki kolego za pomoc
Awatar użytkownika
Cooyon
Swój
Swój

Post autor: Cooyon »

Ja bym szukał powodów gdzie indziej. Komputer sam się nie przestawia. Pewnie dostaje fałszywe informacje z jakiś czujników i mu odbija.
Podjedź na diagnozę - może coś wyjdzie.

Powodzenia.
Interfejs VAG - na stanie i co się stanie? Nic kuna... VAG cudów nie czyni. On tylko zwiększa poczucie niepewności.
Szukam literatury fachowej...

"To nie są programy wpisane w stylu \'\' if \'silnik\' jest zmulony then więcej \'wachy\' "." (by Dee Jay Gucio)
k
kamil0510
Raczkujący
Raczkujący

Byłem juz wszedzie i nici... nikt nic nie wie. jeden mechanik powiedziale ze trzeba wyminic kontroler a mam teraz STAG2-L a podobno slyszalem ze jest dziadowski i chcialem spr jeszcze reset a jak nie to wymiana pewnie
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”