[9n] jak zamknąć polówkę z wyjętym akumulatorem?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
kasienka
Newbie
Newbie

[9n] jak zamknąć polówkę z wyjętym akumulatorem?

Post autor: kasienka »

witam! mam jedno pytanie: Otóż od jakiegoś czasu co jakiś czas po przekręceniu kluczyka w stacyjce migała mi kontrolka od oleju. Olej mam i to prawie na maxa. Przestraszyłam się i nie jeździłam, a jak chciałam go zabrać do mechanika okazało sie, że akumulator mi sie rozładował... Mechanik mi powiedział, że ponoć vw tak mają, że jak świeci się kontrolka od oleju to coś nie gra z ładowaniem i wysyła mnie do elektryka... I tu pojawia się mój problem... Chciałam wyjąć akumulator i go naładować, by jakos dojechac do elektryka, ale tak sie składa, że moja polówka (nie wiem czy to ma jakieś znaczenie 9N) nie ma zamków w drzwiach z wyjątkiem bagażnika (już tak kupiłam), więc jak wyciagnę akumulator nie jestem w stanie zamknąć autka, a niestety nie mam ani garażu ani parkingu strzeżonego ;( Może ktoś z was znawców zna jakis sposób na zamknięcie mojego autka? :) a może ktoś wie co to się dzieje z tym autem? ;)
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

Najpierw zamknąć auto potem zamknąć maskę

otwierasz maskę. Zamykasz drzwi z pilota. Wyciągasz akumulator zamykasz maskę. A potem żeby otworzyć maskę by ponownie podłączyć akumulator wchodzisz przez bagażnik.

Drzwi pasażera napewno można zablokować jak są otwarte. Czyli zamykasz drzwi kierowcy od środka. Potem wysiadasz drzwiami pasażera i blokujesz je jak są otwarte. Zamykasz i polo zamknięte
k
kasienka
Newbie
Newbie

wczoraj próbowałam zamknąc auto z otwartą maską ale niestety okazało się, że centralny nie zamknie auta, jak maska jest otwarta...
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

No to zostaje Ci wysiąść drzwiami pasażera lub przez bagażnik

centralny masz pewnie połączony z alarmem więc pod maską gdzieś jest czujnik otwarcia trzeba by go przytrzymac ale nie wiem gdzie on u Ciebie może być
k
kasienka
Newbie
Newbie

Nie wiem czy się uda z tym blokowaniem drzwi, bo mam możliwość zablokowania od środka tylko wszystkich drzwi naraz, łącznie z bagażnikiem... Może lepiej będzie, jak zacznę szukać tego przycisku na alarmie, o którym pisałeś :-(
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Ale mówisz że bagażnik możesz otworzyć kluczykiem. Więc napewno jakoś się da. Szyby pewno masz otwierane elektrycznie co znów utrudnia kombinacje.
Można by też wyciągnąć akumulator. Podpiąc go na kablach rozruchowych od spodu. Czyli "+" dać na śrube trzymająca kabel rozrusznika a "-" dać gdzieś do karoseri lub silnik byle tylko masę złapał.
Wtedy napewno auto zamkniesz. Odłączysz wszystko i bierzesz do domu
Skąd jesteś to może któryś klubowicz Ci pomoże.
A najprościej to odpalic auto na kablach rozruchowych i zawieść go do elektryka
Ostatnio zmieniony 11 gru 2009, 9:35 przez Bruczyk, łącznie zmieniany 1 raz.
k
kasienka
Newbie
Newbie

Ja z Wejherowa jestem. Spróbuję tatę namówic do pomocy. Będę dzisiaj walczyć. Spróbuję każdy sposób. Wielkie dzięki za pomoc :-D
Awatar użytkownika
Michelangelo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Michelangelo »

A moze zeby dojechac do elektryka to popros kogos znajomego albo sasiada jakiegos i odpal na kable pojezdzij troche to akumulator troche sam sie podladuje, a pozniej bedziesz sie meczyc z wyciaganiem :) tak mi sie wydaje, ja bym tak zrobil
pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”