Wpinka pod komputer Polo 1.6 94r

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Anonymous

Wpinka pod komputer Polo 1.6 94r

Post autor: Anonymous »

Witam czy jest mozliwosc wpinki pod komputer w tym modelu?. Poniewaz mam taki problem ze po nagrzaniu silnika do okolo 90 stopni obroty mi spadaja prawie do zgasniecia auta czyli w granicach 450 obr/min a przy zimnym silniku problemu z obrotami nie ma. I pomyslalem zeby wpiac polo pod komputer i wyregulowac obroty co o tym myslicie?
Awatar użytkownika
xm55
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: xm55 »

myślę, że za dużej wiedzy w tej dziedzinie nie masz...

przede wszystkim nie myśl o zmianie prędkości obrotowej biegu jałowego tylko zastanów się nad przyczyną takowego stanu rzeczy !

Kiedy Ci te obroty spadają :?:
opisz dokładniej

Może w momencie wciśnięcia sprzęgła, jak dojeżdżasz np do świateł i chcesz wrzucić na luz :?:

Jeżeli jest 6N czyli powyżej września/października 1994r to masz gniazdo eobd i bez problemu podpinasz kompa, czy skaner.
A jak masz możliwość to na razie sprawa czy jakieś błędy sterownik wyrzucił.
Obrazek
A
Anonymous

Jak silnik jest juz nagrzany do 90 stopni i stoje na parkigu mam 750-800 obr/min obojetne co zrobie czy przycisne sprzeglo czy skrece kierownica zaczyna rzucac silnikiem i obroty spadaja faktycznie jest to moje pierwsze auto i jedyne co mi przyszlo na mysl to to zeby sie wpiac w komputer chyba ze jest tego jakas inna przyczyna...bo przeczytalem na forum ze obroty w takiej polowce maja byc okolo 900-950.

Polowka jest 6N i jak mozesz to napisz co o tym myslisz? i gdzie szukac tego wejscia zeby podpiac komputer?

Bo nie chce grzebac tam nic sam tylko chce zobaczyc czy mam wejscie za nim podjade do warsztatu ?
Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Goozik »

moze by sie przydało przepustnice wyczyscic i zaadoptowac
Awatar użytkownika
xm55
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: xm55 »

Odkręć filtr powietrza i zajrzyj w jakim stanie jest przepustnica, może faktycznie trzeba by ja przeczyścić. Jeśli będzie czarna to do czyszczenia.
Tylko nie próbuj jej samemu obracać, poproś drugą osobę ażeby wcisnęła pedał gazu, gdy Ty będziesz obserwował przepustnicę.
Na forum archiwalnym jest to bardzo dobrze omówione.

Gniazdo OBD w polówce znajduje się pod kierownicą, nad pedałami po prawej stronie tablicy bezpieczników.
Jest to 16-pinowe gniazdo.
Zerknij tutaj:
http://scantool.imechatronics.com/obdcable_type_b.htm
po lewej do kompa na prawo do samochodu

A trwale Ci te obroty spadają, czy to tylko chwilowe wahnięcie na czas powiedzmy kręcenia kierownicą :?:

Kiedy ostatnio wymieniałeś świece, filtry, przewody WN :?:
Obrazek
A
Anonymous

mozna powiedziec ze trwale poniewaz stoje np na swiatlach nic nie robie. i za chwile jest spadek obrotow pozniej obroty utrzymuja sie na jakies kilka sekund i odnowa spadek. a zaobserwowalem jeszcze ze jak obroty mi leca tak do 450 zaswieca sie kontrolka cisienia oleju.

nie wiem kiedy byly wymieniane swiece,filtry i przewody poniewaz posiadam to autko od miesiaca czasu
Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Goozik »

jedz na komputer to pierwsze.a drugie profilktycznie wymien swiece kable kopułke palec filtr paliwa powietrza bo nie wiadomo jak to wszystko wyglada. ale najperw komp..powinien pomoc
predzej czy pozniej i tak bedziesz musiał wymienic poszczegolne elementy odp za zaplon itp.... ;)
A
Anonymous

przepustnice sprawdzalem jest czysta jedynie to filt powietrza jest troszke brudny zauwazylem ze jak np nacisne hamulec czy skrece kierownica to obroty tez spadaja i po wlaczeniu np wentylatora czy swiatel tez spadaja i nie podnosza sie do 900 tylko zostaja 750-850...
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”