Mam kilka podstawowych pytań o car-audio.
1. Z radia wychodzą:
- kostka ISO
- czincz (2xRCA) przód
- czincz tył
- pojedyńczy kabel RCA podpisany ''subwofer'' TUTAJ PYTANKO: jak podłączyć jednym kablem wzmacniacz ? samym + ? póżniej głośnik też jednym kablem ?!

2. Czy warto wygłuszać podłoge i podsufitke? Wydaje mi się że tylko drzwi ''hałasują''

3. System podłącza się do jednych kabli ? czyli mam kable (do jednego głośnika) w drzwiach i do nich podłączam zwrotnice a pod zwrotnice oba głośniki (midbass i tweeter) ?
4. Czemu nikt nie daje wzmacniacza pod system z przodu?
5. Gdzie z tyłu proponujecie umieścić gwizdki (tweetery) ? Ja myślałem żeby w tym słupku między jednymi a drugimi drzwiami ale obawiam się że to będzie za blisko uszu osób siedzących z przodu ...
6. Ktoś ma jakieś doświadczenia z głośnikami ''pod siedzeniem'' ? Widziałem na aukcjach kilka takich wynalazków ale nie wyglądały zbyt solidnie ;/
7. Moge jednym kablem zasilającym (10mm) podłączyć 2 wzmacniacze ?
8. Mase od wzmacniacza mam przykręconą do gołej blachy, kumpel się ze mnie śmiał i uważa że masa powinna wracać do akumulatora ... Robi to jakąś róznice?
Dobiero zaczynam przygodę z car-audio więc proszę o wyrozumiałość i z góry dzieki za odpowiedź i wszelkie wskazówki oraz porady

-- Śro Gru 09, 2009 3:47 am --
Przepraszam pomyliłem działy ... :banghead: