kupno felg

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
mlodymlokoss
Newbie
Newbie

kupno felg

Post autor: mlodymlokoss »

witam jestem wlasnie na poziomie kupna felg do polowki na lato :) i teraz mam pytanie jakie felgi zakupic chdozi mi o techniczna strone czyli jakie et ? rozstaw itd ? posiadam polo 6n a felgi chce kupic 14 aha no i jakie opony do nich zeby wszystko pasowalo ?
Awatar użytkownika
krzzbi773polo
Początkujący
Początkujący

Post autor: krzzbi773polo »

ja kupilem polo na felgach 14 ale bardzo szybko je zmienilem.mialem opone o rozmiarze szer185 profil 55 r14 czyli 185x55R14 ale szybko je zmienilem po pierwsze opony o niskim profilu sztywniejsze czyli na naszych polskich dziurach tak szarpalo kierownica i tak sie jechalo jak na stalowych kolach pozatym mam silnik 1000 cm i takie opony sa zaszeroki duzo wiecej palil.wygladaly napewno lepiej niz 13 ale jazda na 13 calkiem inna i szkoda zawieszenia.no cos za cos.ale wybor nalezy do Ciebie.
Awatar użytkownika
Px2
Początkujący
Początkujący

Post autor: Px2 »

Temat conajmniej tysiąc razy opisywany na forum, wystarczy użyć szukajki i po klopocie :roll:
Obrazek
m
mlodymlokoss
Newbie
Newbie

Post autor: mlodymlokoss »

qrcze no szuaklem w szukaj wpisalem felgi ale nieotrzeymalem tego co szukalem

-- Sob Gru 13, 2008 4:50 pm --

krzzbi773polo czyli co felgi 15 ? czy co sugerujesz ? bo niezabardzo rozumiem
Awatar użytkownika
ajuztam
Początkujący
Początkujący

Post autor: ajuztam »

popatrz na starym forum. walkowane kilkanascie razy
DO NOT TROUBLE TROUBLE, UNTIL TROUBLE TROUBLES YOU.
Awatar użytkownika
krzzbi773polo
Początkujący
Początkujący

Post autor: krzzbi773polo »

wiec tak.im wieksza obrecz zalozysz tym mniejszy profil opony im mniejszy profil tym bardziej sztywno sie bedzie jezdzic im bardziej sztywno tym bardziej bedziesz podskakiwal wtym autku i tym szybciej dobijesz zawieszenie.ja mialem felgi 14 w jednej polowce w drugiej 13.na 13 owiele lepiej sie jezdzi i teraz w obydwu mam 13.
ale wszystko zalezy od ciebie .jezeli stawiasz tylko na wyglad auta to zakladaj 14 albo 15 a jezeli na komfort jazdy i mniejsza awaryjnosc zawieszenia zaloz 13.
takie sa moje spostrzezenia co do tej kwestii
ODPOWIEDZ

Wróć do „felgi i opony”