Ats Cup 15' sruby

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

C
Ciapek01
Konkretnie zainteresowany
Kontakt:

Ats Cup 15' sruby

Post autor: Ciapek01 »

Witam.

Wrzucam tu pytanie bo niema takiego tematu (chyba) i niebardzo wiec co zrobic.

a wiec tak.

wczesniej mialem alu made in china, do nich koles dal mi komplet srub (chromowanych) made in allegro z cyklu "najtansze"
podczas powrotu do domu (300 km) zgubilem polowe srub. po pprostu sie odkrecaly same, po dokreceniu i przejechaniu kolejnych 100 km znowu byly luzne, sruby jak mowie byly chromowane, stozek

wiec zalozylem sruby stozek od felg alu i jakos jezdzily i sie nie odkrecaly
teraz jak zalozylem na zime pakiet zimowy, czyli felgi stalowe 13' na przodzie mam ori felgi vw na tyle mam felgi od skody (bo okazalo sie ze od skody fegi niemoga byc na przodzie bo zaciski hamulca sie nie miaszcza.

felgi od skody sa na tyle do tego sruby sruby do felg stalowych stozek i okazalo sie ze z tylu jest problem bo sruby obcieraja o szczeki hamulca, wiec zpilowalem ok 3 mm kazda srube w tyle i jest ok, ALE.....

zanabylem sobie nowy pakiet letni felgi ats cup 15' 7j przod et 28 tyl et 25 i do tego musze dobrac jakies sruby zeby niebylo takich jaj jak ze stalowkami...

i tu prosba do was. jak ktos moze podac dokladnie jakie parametry srub (stozek czy kula, jaka grubosc, ile zwojow, elewntualnie jaka zalecana twardosc) do felg stalowych 13' i do alufelg ats
Plawniowice09 / Klucze09 / Rajcza09 / Klucze10 / Kozienice10 / Pławniowice10 / Ślesin11 / Ślesin12 / Ślesin13 / ...

było: Polo 1.7 SDI AKU - http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... 29&t=16028
jest: Golf IV Variant 1.9 TDI AHF
Awatar użytkownika
polokolo
Początkujący
Początkujący

Post autor: polokolo »

raczej nie da rady mieć tego samego kompletu srub do dwóch rodzajów kół
ale może podpasuje

śruby zamawiaj dopiero po tym jak już będziesz miał fele
sprawdzisz wtedy czy gniazdo pod śubę w feli jest w stożku czy kuli
zmierzysz sobie później odległość od końca gniazda do powierzchni styku koła z piastą( w wewnątrzu otworu)
śruby w polach mamy M12x1,5 możesz kupić wytrzymałe od 8,8 w góre
jak już pomierzysz to dodaj do wymiaru który uzyskasz ok 11 mm (2 mm bo gwint w piaście z przodu nie zaczyna się zaraz przy powierzchni i ok 9mm bo potrzeba min ok 6 obrotów kluczem żeby było bezpiecznie dokręcone i nie za dużo żebyś znowu nie szlifował max 7,5 obrotu czyli 11mm )
śruby sprzedają na długość gwintu, wielkość klucza, wytrzymałość, skok gwintu i rozmiar jak policzysz tak jak napisałem kupisz bez problemu

pozdro
Awatar użytkownika
krzysiu
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: krzysiu »

Mam takie felgi a śruby idealnie pasują takie jak oryginalne.
C
Ciapek01
Kontakt:

Post autor: Ciapek01 »

[quote="krzysiu"]Mam takie felgi a śruby idealnie pasują takie jak oryginalne.[/quote]

Krzysiu jakby ci sie chcialo odekrecic jedna srube i zrobic zdjecie, to kupie ci ciastko :) w koncu z Lezajska mam niedaleko :)

na dniach bede w Lezaku i bede lecial na Przemysl po felunek dla Cimmensika (chyba nawet z Cimmensikiem bedziemy jechac) to przez Jaroslaw na mur beton bedziemy leciec :)
Plawniowice09 / Klucze09 / Rajcza09 / Klucze10 / Kozienice10 / Pławniowice10 / Ślesin11 / Ślesin12 / Ślesin13 / ...

było: Polo 1.7 SDI AKU - http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... 29&t=16028
jest: Golf IV Variant 1.9 TDI AHF
ODPOWIEDZ

Wróć do „felgi i opony”