postojówki

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Anonymous

postojówki

Post autor: Anonymous »

Cześć mam pytanie z innej beczki. Jakie postojówki są w 6n i czy ciężko jest je wymienić ? Będe musiał wymienić.

Mógł bym prosić o jakiś link z allegro albo link z fotką jaka ma to być żarówka?

Dzięki za pomoc :dance: :dance: :dance:
Awatar użytkownika
mario
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: mario »

a
ar1000
Początkujący
Początkujący

Post autor: ar1000 »

Wygląd żarówki masz po wyżej w pierwszym linku żarówka to W5W 5W/12V standardową kupisz w sklepie motoryzacyjnym za 1-3PLN wymiana prosta zrobisz sam w 10 min.(2szt.).
Pozdrawiam.A.
A
Anonymous

Mijania znajdują się w puszce takiej a gdzie są te postojowe gdzieś niżej czy obok? Jak się do nich dostać?
Awatar użytkownika
Michelangelo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Michelangelo »

mam nadzieje, ze to pomoze :)

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
M
MJK
Newbie
Newbie

Post autor: MJK »

Witam,miesiąc temu wymieniłem żarówki i oprawki do nich. Stare oprawki były częściowo wypalone i wkładając żarówkę kruszyły się. Na szrucie kupiłem podobne wymiarem lecz gumowe (były wraz z konektorkami), ponieważ w nie mogłem kupić orginalnych. Sprawdź stan oprawek, wymiana jest prosta trzeba odpiąć osłonę z reflektora i wyciągnąć oprawkę (podona do korka).
A
Anonymous

Dzięki za pomoc!

-- Sob Gru 13, 2008 12:27 pm --

A przy wymianie postojowek trzeba wyjmowac żarówki mijania? Czy da rade wymienić gdy będą one normalnie siedzialy?
M
MJK
Newbie
Newbie

Post autor: MJK »

Jeśli Masz układ reflektora jak na rysunku przesłanym przez Michelangelo to nie trzeba wyjmować żarówki mijania. Żarówki postojowe wg. rysunku B6N-033C są pod pokrywą, którą zdejmujesz a postojówki to poz.4 wg.rysunku N94-0032.
dokładnie przeczytaj załączony opis. Jak będzie problem to pisz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”