Jestem posiadaczem VW Polo 1.3 gt z 1993 roku , podczas jazdy pomimo tego iż trzymam mocno kierownice w rękach auto czasem myszkuje mi po pasie , droga jest prosta i równa , czy może być to problem z drążkiem stabilizatora??
A jakie tam masz opony? Swego czasu kuzyn mial Aro 243d na 235/85R16 i przez sam profil opony brakowalo miejsca miedzy kraweznikami, bo cale auto latalo.
Napisałeś, że czasami myszkuje. Przy jakiej prędkości? U mnie zaczyna myszkować powyżej 140km/h i uważam, że to wina wagi auta. Myszkowanie może być jeszcze spowodowane niesprawnymi amorkami. Do tego dochodzi ciśnienie. U mnie wystarczy, że spadnie poniżej 2,4bara i jadę jak na łóżku wodnym. Musiałbyś obcykać jakie ciśnienie daje pełne panowanie nad autkiem.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee
Opony mam Dębice frigo na 13 calowych staloszczakach wyważone ,
Nawet przy 40/50 km/h ciśnienie mam 2.2 bara nie wiem czy to jest powiązane z wcześniej opisanym problemem ale gdy pokonuje ostry zakręt to kierownica sama się nie odkręca tylko muszę jej pomóc..
moim zdaniem cos z zawieszeniem.. koncowki wybite czy cos takiego.. pojedz na stacje diagnostyczna niech ci przeczepia autko i bedziesz wszystko wiedzial.