nie jestem urodzonym mechanikiem a chce sie szybko uporać z wydarciem waty wygłuszającej ze środka:] akurat dzisiaj mam migomat to bede mogl zakleic po cięciu....
jest mozliwość ze cos zepsuje przy zdzieraniu tego tłumika?:P
Obecnie poszukuje jakichś fajnych felg do mojej mashiny
Raczej nie. Musisz podnieść samochód, wystarczy na lewarku, podłożyć koziołek na wszelki wypadek. Pod spodem, na wysokości ręcznego hamulca znajdziesz obejmę - odkręcasz dwie nakrętki, następnie pod tylnym zderzakiem są uszy na których zawieszony jest tłumik. Ściągasz dwie gumy za pomocą dużego śrubokręta i prawie gotowe. Prawie, bo trzeba pewnie będzie stuknąć młotkiem z tyłu tłumika, żeby rura wyszła z obejmy. Pod tłumik podłóż sobie piramidkę z klocków i desek, żeby tłumik nie spadł na ziemię (łatwiej też będzie przy montażu z powrotem). To chyba wsio.
a skoro juz tu jesteś to powiedz mi jeszcze czy bedzie w miare efekt dzwiękowy po wydarciu tej waty ze środka? i czy to np odbije sie na spalaniu albo temperaturze czy cos?
Obecnie poszukuje jakichś fajnych felg do mojej mashiny
A tego nie wiem. Nigdy mnie to nie kręciło. Wolę oryginalny dźwięk swojego boxera Musisz spróbować - najwyżej z powrotem będziesz wkładał wytłumienie
A poza tym, głośność układu wydechowego musi mieścić się w określonych normach - jak będzie za głośno to poleci dowodzik niestety.