Kolejna poli, kupiona w sierpniu 2009, co nie co już grzebane przy niej ale zakup przesądziła cena.
Silnik: 1.4 AEX 60KM
Liczba drzwi: 3
Rok produkcji: 1996 - w PL od 2007r.
Kolor: blackmagic perleffect
Wyposażenie:
- wspomaganie
- ABS
- 2 jaśki
- regulowana kolumna kierownicy
- kieszenie w drzwiach z miejscem na głośniki
- i najważniejsze - elektryczny dach

Zmiany:

Co do opisu zmian.
Zacząłem od podstawowych wymian eksploatacyjnych (rozrząd, filtry, olej).
Rozbebeszyłem wnętrze do blachy i zacząłem czyścić i wygłuszać (podłoga z przodu, bagażnik, klapa). Co prawda tylko matą dekarską ale i tak zawsze coś.
Deski już się nie zdecydowałem ściągać ale z czasem i do tego może dojdzie.
Dalej drzwi, w miarę wygłuszone, też dekarską tak więc 2 zamiast 3 warstw.
Pod kanapą z czasem też pewnie zawita coś srebrnego

Następna misja - alarm, centralny. Przy okazji zakupiłem dodatkowy pstryczek elektryczek do odłączania pompy paliwa, dodatkowy immobiliser.
Skończyło się na o dziwo działającym układzie wraz z otwieraniem bagażnika z pilota lub z wnętrza przyciskiem (konkretnie przycisk z mk4 od wlewu) przed skrzynią.
To co, robimy audio? Przekładka kabli z poprzedniej poli, 20mm2 starczy.
W drzwi zawitały Dego PO-650, do bagaja PowerBass ES-10DS, wzmak Rodek A4100A2, radio zostało to samo Alpinka CDE-9874R.
Były wąskie zderzaki, kupiłem szerokie niby cacy miód malina, jak przyszły.... groźbami się zakończyło. Pierwsze spawanie uszy potem malowanie. Za jednym ruchem pomalowane zostały oba zderzaki i przy okazji maska. Tablice bez ramek montowałem, nity + bardzo dobra taśma dwustronna do zastosowań zewnętrznych.
Dalej kupione u KrotoskiegoCichego lusterka i lampki od 6n2 w niezłych o dziwo cenach

W tamtym czasie myślałem o jakiejś fajnej szerokiej dokładce do zderzaka i stwierdziłem, że gleby raczej nie zrobię.
Trafiła się ciekawa oferta na komplet kółek z Norauto. Felgi chomąto ale oponki Yokohamy Parada, w czerwcu Pan zapłacił 2198zł, teraz we wrześniu łyknąłem od niego za 1200zł, bo kupował do golfa a w końcu w ogóle nie założył i nówki sobie leżały.
Z ostatnich dni to przypadkowy zakup gwintu TA-Technics za 500zł z montażem :good:
Niestety okazało się, że 195/50 R15 no średnio pasi, więc super gleby nie ma, ale już się fajnie jeździ :yahoo:
Co dalej będzie robione? Na razie nie wiem.
Czekam za jakąś gotówką.
Chciałbym Radyjko inne

Z pozostałych rzeczy na pewno białe kierunki, rozpórki samoróbki, a może również listwy boczne od 6N2, dalej można napisać też jakieś foteliki pół kubełki lub coś z mk3. Silnik zostanie pewnie nieruszany (chyba że znowu jakaś CCC okazja

fotki niestety tel....
To co jak wyszło?
Spocik vwzone i golf'a to przy okazji sobie fotki polówki zrobiłem