Zdjęcie ostatnie pokazuje skąd leci woda w kabinie,a przed ostatnie to samo trzecie od dołu foto pokazuje którędy woda dostaje sie do kabiny foto nie ja robiłem user pokazał na jego przykładzie możliwości dostawania się wody do kabiny.Uszczelnienie zależy od ciebie jakim produktem to zrobisz.
[quote=""Dziadek13""]Zdjęcie ostatnie pokazuje skąd leci woda w kabinie.....[/quote]
Jak na razie sucho. Kanału udrożniłem i wczoraj jeszcze przed deszczem zdążyłem silikonem potraktować całą gumę uszczelniającą linkę. Dziś rano (deszcz siąpi już od północy) sprawdziłem czy w miejscu gdzie normalnie było mokro jest .... i .... sucho.
Zalewa mi polówkę. Na dywaniku kierowcy co dzień gdy pada zbiera się chyba z litr. Na skrytce bezpieczników była gąbka - jest ona mokra, skrzynka bezpieczników również jest pochlapana, zaczyna wariować licznik (nie działa poziom paliwa, mruga kontrolka temperatury,nie działa wskaźnik temperatury). Potrzebna szybka pomoc - nie mogę zlokalizować miejsca przecieku. O czyszczeniu których kanałów mowa jest w powyższych postach?
[quote=""Ventura""]Zalewa mi polówkę. Na dywaniku kierowcy co dzień gdy pada zbiera się chyba z litr. Na skrytce bezpieczników była gąbka - jest ona mokra, skrzynka bezpieczników również jest pochlapana, zaczyna wariować licznik (nie działa poziom paliwa, mruga kontrolka temperatury,nie działa wskaźnik temperatury). Potrzebna szybka pomoc - nie mogę zlokalizować miejsca przecieku. O czyszczeniu których kanałów mowa jest w powyższych postach?[/quote]
Na przedostatnim zdjęciu z postu użytkownika Dziadek13 masz wskazaną linkę od klapy, kanał jest w okolicy tej linki bliżej błotnika, drugi oczywiście w drugim końcu.
Heh, ja też mam mokro i niewiem skąd, na warsztacie wymieniali filtr pyłkowy i udrożnili kanaliki odprowadzające wodę, ale po przeglądzie forum, sprawdziłam uszczelki, okazało się, że gumowa łącząca plastik podszybia z metalwową ramą w bagażniku, była źle założona
W sobotę ma być ładna pogoda, mam zamiar zdjąć wykładzinkę i zabezpieczyć blachy, przy okazji obejrzę te wszystkie korki, może też je zasmaruję jakąś pastą wg. zdjęć Dziadka 13. Strasznie mi szybki w środku parują, trzeba to przed zimą zrobić, bo będę skrobać szron w środku autka.
Też mam problem z wilgocią - szczególnie podłoga pasażera i trochę kierowcy - a w rezultacie mega zaparowane szyby. Byłem przed chwilą sprawdzić, zgodnie z Waszymi wskazówkami, kanaliki między przednią szybą a maską i faktycznie - trochę dziadostwa, szczególnie ptasiego łajna (tak to jest stawać pod drzewami). Parę liści wyjąłem, ale raczej niewiele, w wolnej chwili chyba będę musiał wykręcić całą obudowę tego filtra i jakoś to wszystko przeczyścić.
Dziadek13
dwa pozostałe zdjęcia to nie wiem, ale te uszczelki wokół drzwi to istotnie mam w kiepskim stanie, miejscami podziurawione wręcz!! można coś z tym zrobić? da się je wymienić?
EDIT: OK, a propos uszczelek znalazłem post choć oczywiście nie mam pewności, że to jest winowajca.
U mnie tak było i okazało się ze drzwi były za mocno dociśnięte do karoserii tylko ze po stronie pasarzera Dziwne ale prawdziwe. Poregulowalem i teraz na przodzie jest sucho a z tył jeszcze siąpi ale nie amm kiedy tego rozebrac zeby wysuszyc dokladnie i wyregulowac te drzwi
A słuchajcie, jak się wydłubuje wykładzinę w nogach pasażera z przodu? Bo chciałem ją wywinąć żeby obczaić co i jak, ale coś trzyma ją u samej góry. Dalsza część wychodzi spod tej listwy idącej pod drzwiami, ale róg coś trzyma...
Ok, obczaiłem te zaczepy, udało mi się trochę wywinąć wykładzinę. Ta mata pod spodem cała mokra :/ to może być od zatkanego kanału aż tak?? Bo właśnie udrożniłem dziś prawy
Zdarłam wykładzinę z podłogi.. jeżdżę rajdówką :acute: , z jednym fotelem i zadartym dywanem, woda wpływa z przodu, zwłaszcza od strony pasażera spod tego czegoś co kiedyś było białe a teraz ma kolor brudnobeżowy, niby kanaliki odprowadzające zostały wyczyszczone w warsztacie :shock: ale woda i tak jakoś wpływa, uszczelniliśmy otwory, dwa zaklejone bo było brak korków, pouszczelniane zostały silikonem uszczelki przy szybie - efekt.. ciągle paruje.. już mi brzydnie, jak dziś myłam Polę nawet z tyłu wciekło trochę wody, przy zamku bagażnika, przyznam, że czuję się bezradna.
[quote=""Kawusia""]woda wpływa z przodu, zwłaszcza od strony pasażera spod tego czegoś co kiedyś było białe a teraz ma kolor brudnobeżowy[/quote]
Co to jest w dobie cyfraków komórek z foto niema problemu zapodać zdjącie.
[quote=""Kawusia""]efekt.. ciągle paruje.[/quote]
Jak ma nie parować jak schnie wykładzina.
Dziadek, nie złość się, to coś to taki fartuch wykładzina z wewnątrz, jakaś folia na zewnątrz, na nadkolu jest taka biała okładzina, to było całkiem mokre, zrobiłam fotki, ale nie mam tu kabelka, więc może z domu wkleję, na razie wysuszyłam farelką i czekam na deszcz, póki co pouszczelnialiśmy silikonem co się dało, pożyjemy zobaczymy.
Jest sucho, jeszcze chwilkę nie będziemy zakładać foteli, żeby można kontrolować, może już nie będzie podciekać, taką mam nadzieję.
[quote=""Kawusia""]Dziadek, nie złość się[/quote]
Ja sie nie złoszcze jestem całkiem spoko dziadek wnuczka by tak powiedziała.
[quote=""Kawusia""]to coś to taki fartuch wykładzina z wewnątrz, jakaś folia na zewnątrz, na nadkolu jest taka biała okładzina[/quote]
I właśnie tego nie rozumiem. :beg: może jakaś podpowiedż. :jester: