Po kosztach: MTS - Technik, seryjnych do eibachów nie ma sensu zostawiać bo wytrzymają 2 miesiące przetestowane , albo jak pisze Skfarek Bilsteiny B6, B8, Koni, Kayaba Ultra Sr itp.
Posiadam Bilsteiny B6 o normalnej długości skoku tłoka i Eibachy-wypas połączenie . Jest sztywno i jędrnie ale jazda nie jest udręką, zawieszenie ma wystarczająco duży skok żeby połknąć konkret mulde i nie ma mowy o gwałtownym końcu i twardym dobiciu, w zakretach trzyma auto świetnie.
eibach pro kit -35 juz od miesiąca kombinuje co tu założyć teraz mam weitec tył weitec + sachs ADVENTAGE przód KYB EXEL G + weitec beton szukam cos bardziej komfortowego przód bardzo usiadł tył ma jak sprężynować i jest nie za mieki nie za twardy chce to wymienić na eibach pro kit -35 jakie kupić amory sachs czy KYB ? co bedzie bardziej komfortowe prosze o pomoc mam do sprzedania komplet weitec używany 3 miesiące
Ile obniża ten Weitec? Eibach nie będzie komfortowy za bardzo, no może z seryjnymi amorami które nie są zbyt dobrym pomysłem a już na pewno nietrwałym. Żeby nie było "zamienił stryjek siekierke na kijek"
wedługo oznaczeń i pudełka -40 przód i tył niestety przód ma -60 a tył -40 jak sie zdenerwuje to obetnę oryginalne sprężyny i bedzie git myslałem tez nad kit-em vogladn junior kit -35 ciekawe czy byłby baredziej komfortowy niz eibach z seryjnymi amorami ?
[quote=""marcin0205""]wedługo oznaczeń i pudełka -40 przód i tył niestety przód ma -60 a tył -40 jak sie zdenerwuje to obetnę oryginalne sprężyny i bedzie git [/quote]
Będzie cholernie daleko od git, nie wposminając o tym że będzie dopiero wtedy beton a amorki polecą ci raz dwa.
Złożyłem wczoraj sprężyny Eibach Pro Kit jest super autko nie staraciło na komforcie a jest obniżone sprężyny założoe z seryjnymi amorami KYB Exel G w proównaniu z sprężynami Weitec jest nieco mniejsza gleba z przodu ale sa napewno bardziej komfortowe
Dobrze w takim razie żeś uległ poradom, ja też po zmianie z KW 60/40 na Eibachy odczułem wielką ulgę i moge smiało nakur... bokiem po zasniezonych wiejskich zadupiach :good:
Sprężyny zakupione i założone teraz umierają mi juz amorki wiec pora cos kupić co polecicie ze standardowych amortyzatorów mam na oku gazowo olejowe KYB exel G lub Sachs ADVENTAGE gazowo olejowe które wybrać proszę o pomoc