A po co instalacja gazowa. Jak na oponach o rozmiarze zalecanym przez producenta i dobrze wyregulowanym gazniku można w trasie zejść do 5 litrów i wcale nie trzeba być zawalidroga. W mieście 7 na ten silnik to niestety norma.
W innym temacie wrzuciłem link do francuskiego forum gdzie jest fotomanual o regeneracji gaznika z HZ.
Policz koszt montażu gazu. Oblicz różnice w kosztach jazdy na gazie i benzynie. Zobacz ile robisz kilometrów w ciągu miesiąca. I oblicz ile czasu minie zanim się gaz zwróci.
Regeneracja gaznika też kosztuje ale mniej niż założenie gazu
zupełnie nie warto, chyba że byś kombinował z jakąś używką
(ktoś sprzedaje z forum za 300) i sam założył ale to jeszcze sie trzeba bujać z legalizacją etc i wiadomo że gaz potrafibyć problematyczny w użytkowaniu.
już lepiej byś zrobił jakbyś przeswapował diesla
witam mi polo bierze lekko 10L , i to nie przy ostrej jezdzie :crazy: ale mam oponki 195/45mm i 225/40mm i gaźnik do regulacji,ale jak na trasie wyłączyłem ssanie i jechałem na 4biegu 80-90km/h to nie było tragedii
Lpg bedzie Ci sie opłacało jak robisz dużo kilometrów w trasach
oj LPG odradzam silnik szybko opada z sił ;/ w starych rocznikach i wiecej pali szybko podzespoły idą sie pasć> dobra regulacja gaźnika i oszczedna jazda (ja sam se gaźnik w 1.1 wyregulowalem i w mieście spalał mi max 7l przy butowaniu
też myślę że przy takich małych silniczkach się nie opłaca
lepiej robić regulację gaźnika czy tam się na jakieś wtryski przerzucić
chyba że się kupi z gazem to już się korzysta wiadomka.
witam podobnie ma moja polonia w miescie 10-12litra i trasa tak 8 , nie mam pojecia dlaczego tak jest jak narazie sprawdzilem sonde lambde i dziala poprawnie , mysle nad wymiana monowtrysku
a polonia 86c ps. kombi silniczek aak 4 skrzynia 90rok