rozdzielenie wąskiego zderzaka

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
maruda
Newbie
Newbie

rozdzielenie wąskiego zderzaka

Post autor: maruda »

mam pytanko czy jest możliwe odkręcenie tylko dolnej części zderzaka wąskiego (tej metalowej) bez konieczności odkręcania całego zderzaka? w których miejscach te dwie części zderzaka są ze sobą połączone?
L
Lynn
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Lynn »

Oczywiście, ze możesz. Mocowania nie trudno znaleźc. Jest to kilka śrub od razu widocznych + dwie albo cztery przy plastikowych błotnikach.

Na tym obrazku mniej więcej widac, w ktorych miejsach są połączone:

http://photos03.allegroimg.pl/photos/or ... /762253285
Obrazek
B
Buli fan VW
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Buli fan VW »

Jak powiedział mój przedmówca - można to zrobić.

1.Zdejmujesz kratę plastikową w blaszanej części (najlepiej użyć płaskiego wkrętaka, który wkładamy w uszy zaczepów i delikatnie je odpinamy. Zatrzaski są tylko na górze)
2.Odkręcasz wkręt z łbem TORX łączący dokladkę z platikowym nadkolem.
3.Odkręcasz 3 wkręty z łbem krzyżowym w górnej części dokładki, pod kratą
4.Do odkręcenia zostają jeszcze dwa ukryte przy nadkolu. Najłatwiej dostać się do nich odkręcając hokej zderzaka ale bez większych problemów dostaniesz się tam przez otwory pod kratką. Konieczna jest wtedy jednak grzechotka, skrócony wkrętak.

Po tych czynnościach wyczepiasz dokładkę z nadkoli plastikowych i już:)
Pozdrawiam!

Byłbym zapomniał o jeszcze jednym - fartuch dokładki zderzaka fabrycznie jest połączony z pasem przednim za pomocą czterech kołków z tworzywa. U mnie nie było jednak konieczne ich wyjmowanie gdyż...dokładka była tak zardzewiała, że kołki zostały w pasie:)
Ostatnio zmieniony 24 lis 2009, 21:56 przez Buli fan VW, łącznie zmieniany 1 raz.
Der Volkswagen. Da weiss man, was man hat.
Awatar użytkownika
maruda
Newbie
Newbie

Post autor: maruda »

Dzięki panowie! :piwo:
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”