Witam Wszystkich Klubowiczów.... MAm pytanko prosiłbym o porade.... Chciałem wymienic Filterek paliwa w Swojej Polóweczce.. czy ktos wie w ktorym miejscu on sie znajduje :niewiem: :niewiem: ... Czesc znajomych twierdziło ze gdzies Pod Siedzeniem Pasażerów, tam gdzie pompka paliwa, a czesc ze pod Samochodem.. na wysokosci baklu.. Czy moze ktos wie Dokładnie??? Mam Polóweczke z 95 r.. z Silnikiem 1.0...
Filtr paliwa w polo classic 1.4 z '98 znajduję się w pobliżu baku paliwa. Jak wślizgniesz się pod samochód to zobaczysz go. Pomiędzy ścianką baku a tylnym zderzakiem znajduje się mała muszka, do której są podłączone 2 przewody. Warto zwrócić uwagę na typ podłączenia wężyków do puszki - ja mam na spinki. Wymiana filtra jest banalnie prosta. Wystarczy podnieść tylne koło na lewarku i wślizgnąć się pod autko. Odpiąć stary filtr, podłączyć nowy (zwracając szczególną uwagę na kierunek przepływu paliwa przez filtr) i kilkakrotnie przekręcić kluczyk w stacyjce (w pozycję naładowania wtrysków paliwa), aby zalać nowy filtr paliwem. Czas na to to jakieś 20-30 min. bez pośpiechu.
Pozdrawiam
Hubert
Tak to na tym świecie bywa - pies się topi, łańcuch pływa...