[9n] Woda w progu???

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

d
daroo
Raczkujący
Raczkujący

[9n] Woda w progu???

Post autor: daroo »

Witam, od pewnego czasu zauważyłem ze podczas jazdy w deszczu "nabieram wody" :shock: Wydaje mi się ze woda gromadzi się w prawym progu. Tak czy inaczej podczas ruszania albo hamowania słychać wyraźny odgłos przelewania się wody tak jakbym wiózł akwarium:). Po 2-3 dniach woda najwidoczniej wycieka i problem znika. Wiem że pod progiem są gumowe korki, po wyjęciu tego najbliżej tylnego koła troche wody wyciekło ale nadal słychać przelewanie co sugerowałoby że trzeba wyjąc jeszcze korek przedni (jeśli próg w środku posiada jakieś przegrody / komory to będę musiał wyjmować wszystkie korki - a założenie ich z powrotem nie jest proste. Macie jakiś pomysł skąd woda w progu (TYLKO w prawym). Jak sobie z tym poradzić czy powyjmować te wszystkie korki i tak jeździć, czy próg ma jakieś otwory którymi ewentualnie powinna wypływać woda a które po kilku latach mogły się zapchać?? A może woda zbiera się jeszcze gdzieś poza progiem??
Awatar użytkownika
rege24
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: rege24 »

Ja nie mam efektu akwarium, ale jak autko stoi na deszczu to woda zbiera mi się również w prawym progu. Natomiast po otwarciu drzwi nadmiar się wylewa i po temacie! Dziwna sprawa w Twoim przypadku ;) No ale różnie bywa, może z biegiem czasu coś się pozapychało!

Pozdrowionka i Powodzonka
Pan Bóg stworzył VW, bo wiedział co to prawdziwe piękno :D
r
rdk
Newbie
Newbie

Post autor: rdk »

czesc.

ostatnio zauwazylem wode z tylu na dywaniku pasażera, od środka wszystko wygląda sucho w sensie uszczelki, drzwi, szyberdach, a na

podnóżu u pasażera po prawej stronie jest mokro jak bym wiadro wody wylał, skąd ona mogła się wziąść? ma ktoś jakiś pomysł?

problem zauważyłem po jeździe w deszczu
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”