Moderatorzy: Global Moderator, Moderator
viewtopic.php?t=8491Witam.
Mam dosyć nietypowy problem, a mianowicie nie świeci kontrolka paliwa, nawet podczas tzw 'chamskiej rezerwy'. Żeby było śmiesznie, to kontrolka nie jest spalona (podczas zapłonu świeci) a pływak pokazuje poprawnie poziom paliwa. Kiedyś chciałem to sprawdzić.. wskazówka była już poza czerwonym polem, na ostatniej białej a rezerwa jeszcze nie świeciła.
Może to i błacha sprawa, ale jestem ciekawe jak to naprawić.
A ja włożyłem do moich zegarów żarówke i świeci się dopiero jak wejdzie na czerwone pole, idealnie poprostu ( zegary przed liftowe)W moim 1997 było miejsce na żarówkę (stare zegary). Jak ktoś tutaj słusznie zauważył, wystarczyło wkręcić żarówkę. Problem jednak jest tego typu, że żarówka zapala się na 1 białej (u mnie czarnej) kresce - czyli dużo za szybko.
Sprawa jest na tyle denerwująca, że zamierzam tę żarówkę wywalić - jak na moje warunki jazdy rezerwa świeci mi prawie 4 dni.
Moim zdaniem nie montowali tych żarówek fabrycznie gdyż zostało coś sknocone i jest problem z kalibracją. Można więc wyjąć zegary, obcykać i spróbować zamontować lub nie zawracać sobie gitary.
Można również zrobić własny układ podpięty pod wskaźnik paliwa i odpowiednio skalibrować rezystorem.