Remoncik - igiełka

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

f
fugiel5
Newbie
Newbie

Remoncik - igiełka

Post autor: fugiel5 »

Witam, oto moje polo 86C2F rocznik 1991
silnik 1042
Samochodzik przeszedł gruntowny remont nadwozia. Zostały wymienione progi, częściowo podłoga, położono nowy lakier. Z mechanicznych części wykonano: naprawę zawieszenia przedniego,amortyzatory, sprężyny, ponieważ przed kupnem autko było na obiżonym zawieszeniu i niestety wjazd do garażu był niemożliwy. Wymiana łożysk w skrzyni biegów, przewodów hamulcowych, również nowa obudowa filtra powietrza( poprzednio był założony filtr stożkowy, bardzo nieudolnie)układ wydechowy,tarcze hamulcowe, siłowniki w drzwiach,antena została zmieniona na elektryczną oraz szereg drobiazgów. Z zewnątz autko wygląda na oryginał. Środek minimalnie został zmieniony: Kierownica Hella oraz podświetlenie pedałów na niebiesko, nakładki na pedały. Po tym remoncie uważam, że samochód jest w 100% sprawny i wygląda jak nowy.
Chciałbym podziękować kolegom z forum za dużo porad fachowych, za sprzedaż różnych części, które były wpełni sprawne. Zawsze chciałem odrestaurować samochód i myślę, że mi się to udało. Polóweczka będzie używana okazjonalnie. Czekam na wasze opinie i komentarze.
Obrazek Obrazek Obrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
Awatar użytkownika
Lechu_1987
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Lechu_1987 »

ładny kolorek !! efekt pracy widoczyny gołym okiem jak się poli w oko rzuca hehe :D no porządek pod maska też jest wiec wszystko na + tylko można by na lato jakies fajne buty założyć :D
Vw Polo 86c2f 94r. 1.0 AAU = 60 KM i 83Nm
Vw Golf II 90r. 1.6 TDi SB -80 KM = 101KM i 198Nm
Vw Passat B4 94r. 1.9 TDi 1z 90KM = 114KM
Vw Golf III 95r. 1.9 TDi 1z 90KM
Vw Sharan 97r. 1.9 TDi AHU 90KM = 110KM
Vw Golf IV 00r. 1,9 TDI AJM 115KM
Awatar użytkownika
adr0444
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: adr0444 »

co do swiatel na przodzie... nie wiem czy to masz jakies swiatla do jazdu dziennej czy akcesoryjne halogeny ale wywalil bym to bo psuje wizerunek ideału...
Sprzedam części do POLO 86c coupe/steilheck
f
fugiel5
Newbie
Newbie

Post autor: fugiel5 »

halogenki były założone przed kupnem, a o butach aluminiowych to na wiosnę można pomyśleć aby kapitału starczyło...
p
pay245
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: pay245 »

ile cię wyszło malowanie ? bo chcę się też wziąć swoje Poli ale budżet jak naraź ie ograniczony
ODPOWIEDZ

Wróć do „86C2F”