silnik 1042
Samochodzik przeszedł gruntowny remont nadwozia. Zostały wymienione progi, częściowo podłoga, położono nowy lakier. Z mechanicznych części wykonano: naprawę zawieszenia przedniego,amortyzatory, sprężyny, ponieważ przed kupnem autko było na obiżonym zawieszeniu i niestety wjazd do garażu był niemożliwy. Wymiana łożysk w skrzyni biegów, przewodów hamulcowych, również nowa obudowa filtra powietrza( poprzednio był założony filtr stożkowy, bardzo nieudolnie)układ wydechowy,tarcze hamulcowe, siłowniki w drzwiach,antena została zmieniona na elektryczną oraz szereg drobiazgów. Z zewnątz autko wygląda na oryginał. Środek minimalnie został zmieniony: Kierownica Hella oraz podświetlenie pedałów na niebiesko, nakładki na pedały. Po tym remoncie uważam, że samochód jest w 100% sprawny i wygląda jak nowy.
Chciałbym podziękować kolegom z forum za dużo porad fachowych, za sprzedaż różnych części, które były wpełni sprawne. Zawsze chciałem odrestaurować samochód i myślę, że mi się to udało. Polóweczka będzie używana okazjonalnie. Czekam na wasze opinie i komentarze.