witam. mam polo bez przeciwmgielnych z przodu. mam zamiar je zamontowac. ale co bedzie mi potrzebne. nie wiem czy mam szeroki czy waski przod. moze mi ktos powiedizec? bo od tego cyba zalezy jakie lampy kupic. co z instalacja. potrzebne sa jakies oryginalne przewody? jak je pozniej wlaczyc? podpiac pod przeciwmglowe z tylu? czy wersja z ktora miala halogeny w pakiecie ma jakies dodakowe przyciski? rozbudowany panel od swiatel? moze mi to ktos wyjasnic?:P z gory dizekuje.
Potrzebujesz włącznik świateł z możliwością włączenia halogenów (do kupienia na allegro). Trochę przewodów (nie pamiętam ile metrów ale kupowałem chyba dwa razy po 5 metrów o średnicy 3mm), przekaźnik uniwersalny samochodowy, bezpiecznik z oprawką i oczywiście halogeny. Trochę narzędzi - trzeba zdjąć zderzak. Zdał by się też peszel by schować bezpiecznie przewody. Cała operacja trwa około godzinki na spokojnie.
Zderzak masz szeroki.
ps. tak poza tym był już temat o zakładaniu halogenów.
no wlasnie. ale czym sie rozni wlacznik halogenow od zwyklych wlacznikow? przeciez rysunek halo jest w miejscu tylnych przeciwmgielnych, ktore uruchamia sie poprzez pociaginecie kolka do sieibe. a halogeny jak? co z przekaznikiem? do czego on? no wiem ze sa takie tematy ale mi trzeba lopatologicznie wytlumaczyc:) sorry:) i z gory dziekuje.
[quote=""sarecto""]no wlasnie. ale czym sie rozni wlacznik halogenow od zwyklych wlacznikow? przeciez rysunek halo jest w miejscu tylnych przeciwmgielnych, ktore uruchamia sie poprzez pociaginecie kolka do sieibe. .[/quote]
no juz zrozumialem zasade dzialania przelacznika:P 1 stopien przod, 2 stopien przod i tyl naraz:P wiem to pewnie banalne dla niektorych ale ja musialem pomyslec:)czy jak kupie gotowa wiazke pod halogeny razem ze swiatlami to czy bede potrzebowal jakiegos przekaznika? przelacznik halo i wiazka halo wymaga jakiegos bezpiecznika, przekaznika itp? czy wtedy bedzie plug & play?
ostatnio zrobiłem wszystko według tego opisu i halogeny działają nie ma sensu szukać nowych wiązek i wszystko przekładać, łatwiej zrobić prostą instalację na przekaźniku i bezpiecznikach. Też miałem ten dylemat : kupić gotową wiązkę ? czy zrobić samemu ? Wybrałem to 2 i nie narzekam :-D :-D :-D POZDRO
Ja jeszcze dodam, ze u siebie mam osobny klawisz do przednich halcow i tez to fajnie dziala, bo przod i tyl mam calkowicie niezalezny od siebie. Ale schematu podlaczenia nie zarzuce, bo:
1. nie lubie sie z takimi schematami i sa dla mnie chinszczyzna
2. jak poprzedni wlasciciel sciagal auto z niemiec, to juz tak bylo zrobione, a sadzac po podlaczeniu radia, to w halcach tez moga byc niezle wynalazki.
mam pytanie to samo co kolega miał problem,chodzi o halogeny,ja mam podłączone soczewki pod przekaznik i mam klawisz osobno chce to usunąć czyli ten klawisz osobny bo zakupiłem przełącznik pod halogeny przystosowany i chce pod to podłączyc ale jak,prosze o pomoc :piwo:
Kup wylacznik ori. podlacz go i sprawdz gdzie pojawi Ci sie napiecie po pierwszym wyciagnieciu (tzn po wlaczeniu przednich halogenow). i tam podlacz cewke przekaznika, zalaczajacego halogeny. Wez do tego celu miernik badz zwykla zarowke.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673