[6n] Nie działa tylna wycieraczka - co może być przyczyną?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""MiSiEk-GDA""]A powiedz orientacyjnie tak ile wydałeś na nowy silniczek ?? [/quote]
Orientacyjnie to jeszcze nie zakupiłem silniczka :) Ale tak jak piszesz ceny oscyluja od 50 do 200zł
Temat jest dość świeży a dodatkowo rozbiłem lekko przód więc czekam na kasę.
Wiadomo że najelepiej byłoby kupic nową część, ale ceny są kosmiczne. Zamieść ogłoszenie w dziale Giełda-->Kupię to może troszkę coś pewniejszego dostaniesz od użytkowników forum. Ja tak zrobię jak będę już miał kasę.
Co do zamiennika, to na chwilę obecną nie znalazłem czegoś takiego (ale też za mocno nie szukałem :) ). Jakbyś trafił takie coś to napisz namiary.
Dla kontrastu w ASO taki silniczek kosztuje w okolicach 477zł :shock:
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: MiSiEk-GDA »

Hehe ja tak zeszłego roku jak mi koleś wjechał w tyłek na światłach naprawiłem se spryskiwacz na jego koszt bo nie działał mi odkąd to auto z Niemiec przywiozłem, ASO to Ci powiem omijam szerokim łukiem bo tam to lubią pieniążki wyciągnąć za byle bzdurę, za takie pieniądze jak napisałeś można by kupić całą kompletną klapę z szybą :grin: dziś jadę do takich mechaników co zawsze auto u nich serwisuje to zobaczymy co wyczarują może to co zostało jeszcze da rade odratować chociaż szczerze w to wątpię :P pewnie już jego czas nadszedł...
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Hehe. Generalnie omija się ASO w kwestii takich części. Ale są rzeczy które kupisz tylko w ASO i nie są aż tak drogie. Jeżeli ci twoim mechanicy są w stanie naprawić silniczek to możesz działać. Pytanie ile wezmą i czy się wogóle opłaca.
Awatar użytkownika
Mati9591
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Mati9591 »

Moze miał ktoś taki przypadek?? Naciskam guzik na manetce i wycieraczkaa nie chodzi dopiero jak prysne spryskiwaczem na tylnią szybe dopiero zaczyna chodzic ale tylko raz na jakis czas i w dodatku nie moge jej poten wyłączyć. Czy moze byc to wina przekaznika bo ostanio go wymieniałem ,bo jak go kupiłem to go wcale nie było. Pozdro
Awatar użytkownika
_edi
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: _edi »

MiSiEk-GDA daj znać ile wyniosła Cię naprawa silniczka, bo mój leży w garażu i czeka na lepsze dni.
Po podobnych syndromach jak u Ciebie, czyli najpierw zatrzymywaniu się a później całkowitym bezruchu, po prostu usunąłem wycieraczkę z tylnej klapy.
Ale fakt faktem, są dni, że przydałaby się i to bardzo.
1
1969
Newbie
Newbie

Post autor: 1969 »

Witam a który to bezpiecznik
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""1969""]Witam a który to bezpiecznik[/quote]
a polo masz przed czy poliftowe?? bo my nie wróżki, a elektryka sie różni. napisz jakie masz zegary w aucie
1
1969
Newbie
Newbie

Post autor: 1969 »

nic nie przerabiane orginalny
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote=""1969""]nic nie przerabiane orginalny[/quote]
:doh:
widzę że jeszcze nie wiele wiesz o modelu którym jeździsz.
W 1997 roku był tzw. "mały lift". zmieniono trochę elektryke i delikatnie w środku. napisz jaki masz licznik. gdzie w nim znajdują się wskaźniki od paliwa i temperatury.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”