miękki dach

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

e
eddypirka
Raczkujący
Raczkujący

miękki dach

Post autor: eddypirka »

Witam.

Jestem posiadaczem polówki z miękkim dachem. Ów dach jest już po przejściach i cieknie mi woda do środka- szczególnie jak pada 3 dni z rzędu.. Moje pytanie brzmi czy pasowałby dach z innego modelu samochodu? np z Twingo czy tez innych modeli co mają podobne dachy? Na allegro wielka bieda znalazłem tylko jeden do vw i to strasznie drogi za 800 zł.
Mam nadzieje że ktoś będzie wiedział, z góry thx :)
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

[quote=""eddypirka""]z Twingo[/quote] :scratch: Coś nie bardzo - prędzej szukałbym z grupy VAG np. Ibizy.Co do szukania napisz maile do gości co handlują częściami do VW czasami nie wszystko wystawiają może gdzieś ci się trafi w lepszej cenie.
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
e
eddypirka
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""Skfarek""][quote=""eddypirka""]z Twingo[/quote] :scratch: Coś nie bardzo - prędzej szukałbym z grupy VAG np. Ibizy.Co do szukania napisz maile do gości co handlują częściami do VW czasami nie wszystko wystawiają może gdzieś ci się trafi w lepszej cenie.[/quote]
O Ibizie nie pomyślałem :) Dzięki popytam.
Awatar użytkownika
suhhar
Swój
Swój

Post autor: suhhar »

wlasnie dlatego nie kupilem polowki z dachem openair bo wiedzialem ze tak bedzie ;) Kolega dobrze pisze handlarze maja duzo takich czesci tylko ich nie wystawiaja i trzeba podzwonic zeby dostac.
Obrazek

Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
Awatar użytkownika
Michał88
Swój
Swój

Post autor: Michał88 »

Można udać się do serwisu gdzie naprawiają kabriolety może coś zaradzą :beg:
Awatar użytkownika
dumle
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: dumle »

z innych modeli to nie wiem czy będą pasowały, a ostatnie wypusty polo open air były w 2001 roku wiec minimum 8 letnie można dostać a to wiadomo że też zapewne za długo nie pociągnie :) nowy kosztuje 4200zł więc odpada, jeśli masz małe dziury to polecam Ci bezbarwny sylikon dekarski, u mnie na pęknięcia działa wyśmienicie :) można też poszukać jakichś firm naprawczych jak napisał kolega wyżej, był też pomysł aby wybrać się do kogoś kto naprawia żagle :))
e
eddypirka
Raczkujący
Raczkujący

[quote=""dumle""], jeśli masz małe dziury to polecam Ci bezbarwny sylikon dekarski, u mnie na pęknięcia działa wyśmienicie :) )[/quote]
O silikonie zapomniałem, zalepiłem i na razie jest git :D
Dzieki za rade, pozdrawiam.
Awatar użytkownika
dumle
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: dumle »

po paru otwarciach może ci lekko popękać i będą potrzebne poprawki, ja poprawiłem parę razy i już mi trzyma na amen, póki co :) może za dobrze to nie wygląda, ale przynajmniej się nie leja, a dach dalej spełnia swoją funkcję :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”