Witam. Wczoraj chcialem sprawdzic termostat bo myslalem ze jest zepsuty ale gdy go wyjalem i sprawdzilem to jednak jest ok:). Wiec zlorzylem wszystko tak jak bylo wczesniej i mam problem z odpowietrzeniem teraz calego ukladu gdyz sposcilem caly plyn no i zalalem nowym. Nie moge znalesc rzadnego odpowietrznika na przewodach ktorym mozna by bylo to zrobic:(. Wiec mam prosbe do Was zebyscie mi pomogli i powiedzieli jak to moge zrobic. Co mam odkrecic i itp. Pozdro i prosze o odp:)
Witam temat poruszany nie dalej jak dwa tygodnie temu przez użytkownika Ralph. Tak na dobra sprawę to wystarczy włączyć ogrzewanie i zagrzac silnik. Ale można też odkręcić zawór odpowietrzania który jest pod czarnym plastikiem na podszybiu po otwarciu maski
w okresie jesienno-zimowych temat o układzie chłodzenia i spraw z nim zwiazanych przewija się bardzo często. Czasem nie trzeba pytać, bo odpowiedz już jest i wyszukiwarka bez problemu go znajduje.
Witam. Mam dalej problem z tym ukladem chlodzenia:(:(. Caly czas mi sie grzeje auto i wlacza sie wentylator. Wskaznik pokazuje ponad polowe skali i gotuje wode. Myslalem ze to wina termostatu ale jak go wymontowalem i zlorzylem bez to dalej jest to samo. Odpowietrzylem caly ukllad no i sie grzeje. I to wszystko sprawdzalem na postoju. Czy moze on tak sie grzc jak stoi a pozniej jak przejade jakis odcinek drogi to powinien sie schlodzic?? Piszcie co moze byc albo co robie zle.. Pozdro.
A jakie to czujniki?? Ten co jest przy chlodnicy czy te co sa przy obudowie termostatu?? Czy moze jakies inne?? Auto mam od nie dawna i to bedzie pierwsza moja zima.
a że tak się spytam jak i po czym stwierdziłeś że termostat jest OK?? Wyjmij go jeszcze raz i włoż do jakiegoś garnka gotuj we wrzątku i obserwuj czy termostat się otwiera. Chłodnica jest zimna czy ciepła? Cała czy tylko część? Jeżeli silnik się zagrzeje sprawdź chłodnice, spróbuj zewrzeć styki od wentylatora i zobacz czy w ogóle Ci się załącza.
Potrzebujesz pomocy w doborze opon lub felg? Pisz na PW lub na gadu.
Ślesin \'09 Najstarsze Polo Zlotu
"Mam zawieszenie za które ten samochód lubi mój dentysta i silnik za który u
Nikt tego nie napisał. Auto na postoju zawsze się grzeje bardziej niż w czasie jazdy. I zdecydowanie częściej włącza się wentylator . A jeśli chłodnice masz zasyfioną to jeszcze gorzej oddaje ciepło.
A w 86c wskaźnik powinien być praktycznie pionowo. Jest lekko przechylony w prawo ale nawet nie tyle żeby wyjść za diode