JAk sciagnac deske rozdzielcza i nagrzewnice?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

g
gadzuk
Newbie
Newbie

JAk sciagnac deske rozdzielcza i nagrzewnice?

Post autor: gadzuk »

JAk sciagnac deske rozdzielcza w polo 86C2F z 92r? Wyczytalem gdzies na forum ze podobno trzeba odkrecic 4 srubki od strony komory silnika. Jesli tak to gdzie one sa? JAk dla mnie jedynie moga byc pod nagrzewnica bo nigdzie indziej nie widze. A jesli tam to jak sciagnac nagrzewnice bo tam tez nie widze zadnych srubek:D Prosze o pomoc.
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

na scianie grodziowej sa.
g
gadzuk
Newbie
Newbie

Post autor: gadzuk »

tylko w ktorym miejscu na tej scianie grodziowej?bo ja ich nie widze.
Awatar użytkownika
lukas2305
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: lukas2305 »

jesli chodzi o nagrzewnice to zeby ja zdjac trzeba odlaczyc weze z plynem chlodniczym i odpiac dwie blaszki na gorze tego calego plastikowego "modulu". Zsuwa sie sie najzwyczajniej srubokretem kazdy w swoja strone, tj lewy w lewo, prawy w prawy. Potem trzeba uzyc troche sily, bo cale to trzyma sie na jakims kleju silikonowym. Jak ci sie uda to kombinujesz jak wyciagnac to ustrojstwo...troche zabawy z tym jest. tu masz link z opisem jak poprawic troche fabryke przy okazji wyciagania nagrzewnicy http://www.vwpolo-squad.pl/nawiew_86c.html . Co do srub mocujacych deske rozdzielcza...musisz ich szukac na pionowej czesci sciany grodziowej. etka podaje ze sa tam "wkrety z lbem soczewkowym" cokolwiek to znaczy :read:
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”