Wiecie jaka może być przyczyna zbierania się wody z prawej strony samochodu, chodzi o chodniczki z przodu i z tyłu; woda jest pod nimi do samej blachy. Trudno jest określić skąd zbiera się woda.
Na chwilę obecną susze samochód, ale nie wiem na ile/jaki czas to pomoże. Może ktoś spotkał się z podobną sytuacją w swoim Polo.
W swojej 6N miałem wodę na dywanikach i okazało się że między blachą drzwi i tapicerką odkleiła się taka pianka (a raczej mechanik ją odkleił i nie dokleił do końca). Wizyta u znajomego mechanika w Suzuki w Zabrzu zaowocowała zerwaniem (przy okazji wyczyszczeniem zamków) i przyklejeniem specjalnym silikonem. Potem wizyta na myjni bezdotykowej i 5 minut lania wody po drzwiach. Żadnej kropli na dywaniku
Cóż specjalistą nie jestem, ale kolega miał taki problem w Audi A4, okazało się, że zwalona jest nagrzewnica i woda lała się do środka samochodu, właśnie prawa strona dywaniki przód i tył przemoczone. Najpierw jednak sprawdź jak radzą koledzy wyżej.
To może być spowodowane właśnie brakiem zaślepki w płycie podłogowej, bądź jakimś jej uszkodzeniem mechanicznym.
Zobacz najpierw jaka sytuacja pod dywanikiem,a potem na kanale bądź podnośniku sprawdź od spodu.Jak tam wszystko ok to może być nagrzewnica.
Pozdrawiam
Pablosky
obecnie - Seat Ibiza 1.2TSI DSG Sport 105KM 175Nm
dawniej - 9N3 1.9 TDI Sportline \'06 131KM 283Nm Czerwone jest najszybsze - SEMPER FIDELIS ----------------------------------------------------------------------------------
[colo