Witam!
Zbieram sie powoli do zakupu. Zatanwialem sie nad Ibiza, Fabia i Polo. W sumie najbardziej zainteresowany bylem Ibiza, bo juz mialem jedna, ale prawdopodobnie zdecyduje sie na polo ze wzgledu na mniejsza utrate ceny, co w sumie dziwne bo to prawie takie same samochody.-)
Pytan ma kilka: Pierwsze to silnik. W ibizie mialem 1.4 16V i jezdzilo mi sie wysmienicie, wczoraj wypozyczylem polo z silnikiem 1.4 i mialem zuplenie inne wrazenie. Pozatym 95% mojej trasy to autostrady wiec mysle nad 1.4TDI. Moj szwagier ma taki silnik w cordobie i jest zadowolony z jazdy, ale ten silnik 3 zaworowy strasznie klepie i jest bardzo glosny, co przy wielogodzinnych podrozach po autostradach moze byc meczace. Czy polo jest lepiej wyciszone? jakie wrazenia macie wy? Ew. jakie silnikí polecacie?
I jescze jedno pytanie czy polo z 2008/2009 (takie chce kupic) moze miec fabryczny podlokietnik? Jezeli tak to moge poprosic o jakies zdjecia? jeszcze nie widzialem fabrycznego rozwiazania na alegro w tym modelu, a jest to dla mnei wazne.
pytania moze nalo techiczne, ale wyfaj mi sie ze to najlepsze forum zeby o to zapytac. z gory dzieki!