A ja bym poszedł na kompromis i kupił ten zestaw http://moto.allegro.pl/item802171894_ta ... ibiza.html
Czytałem że dobre klocki i tarcze to są, a ate to wiadomo że są bdb, ale w poprzednich aukcjach tego typa kupowali ludziki to i mógłbyś do któregoś napisać co może o nich powiedzieć
-- 04 Lis 2009 00:24 --
Aha jeszcze dodam od siebie że klocki co z tego linku wkleiłeś to są według mnie bardzo drogie, poszukaj może kogoś może by miał taniej
O ile się dobrze domyślam to jest to tak: klocki pod tarcze niewentylowane są 2 rodzaje symetryczne czyli 4 klocki identyczne i niesymetryczne 2klocki inne są, no i jeszcze pod tarcze wentylowane które są cieńsze od wersji niewentylowanej,ale ciebie raczej nie dotyczny bo to tylko g40
Tak tak zgadza sie....wlasnie to wyłapałem na necie Musze tylko sprawdzić jakie sa u mnie, to napewno zalezy od typu zacisku.Wedle katalogu ATE sa niby te niesymetryczne ale sprawdze to jeszcze.
[quote=""adam""]tarcze wentylowane które są cieńsze od wersji niewentylowanej[/quote]
a skąd kolega ma takie informacje? od kiedy wentylowana jest cieńsza od tarczy pełnej?
Tarcza pełna 239/10 - 4/100
tarcza wentylowana 239/20 - 4/100 model G40
[quote=""siwkins""][quote=""adam""]tarcze wentylowane które są cieńsze od wersji niewentylowanej[/quote]
a skąd kolega ma takie informacje? od kiedy wentylowana jest cieńsza od tarczy pełnej?
Tarcza pełna 239/10 - 4/100
tarcza wentylowana 239/20 - 4/100 model G40[/quote]
zaloze sie ze mu o klocki chodzilo.... :roll:
siwkins umiesz czytać ze zrozumieniem :butcher: , bo mi się wydaje że nie! przecież wyraźnie napisałem że klocek do tarczy wentylowanej musi być cieńszy niż do tarczy pełnej niewentylowanej...
Tak tarcze mam niewentylowane ale nie moge dojrzeć tych klockow bo nie mam czasu sciagac zacisków i nadal nie wiem czy symetryczne czy asymetryczne :niewiem:
Kup asymetryczne i będzie po problemie ja mam na 100% takie u siebie i będzie SI a napewno będzie pasować bo zaciski są wszędzie takie same w 2f oprócz g40
Mam taki problem, ktory pojawil sie wczoraj gdy przy hamowaniu pedal wbil sie prawie w podloge, teraz hamuje ale trzeba mocno wciskac (wczesniej bylo tylko na dotyk pedału) wywnioskowalem ze gdzies plyn ucieka bo ze zbiorniczka ucieklo jakies 5mm plynu i tak trzyma teraz jak wciskam na maxa hamulec to nie ucieka dzis sprawdzilem cylinderki, sa cale wezyki z przodu tez cale. co to moze byc ?? kwestia odpowietrzenia teraz ?? to skad tam powietrze ?? Pozdrawiam
Już tlumacze jak to jest , dowiedziałem sie Rok 1992 był rokiem przejściowym i do 07.1992 montowane były te symetryczne klocki a od 08.1992 już te asymetryczne. A co do tego czy pasują te i te to nie potwierdze, nie sprawdzałem.