Witam!
Od prawie roku jestem posiadaczem auta jak w temacie. Mam kilka pytań:
1. W tym aucie jest longlife, jak mi wymieniali olej na syntetyk - taki był, to nic nie kasowali - chodzi mi o service, czy inspekcje - nic takiego się nie paliło - wymienione było wszystko standardowo po przyprowadzeniu auta. Przejechałem nim około 15000km i jak narazie nic nie miga i nie świeci, klucz na wyświetlaczu miga tylko na początku, tak jak powinien i zaraz gaśnie jak pojawi się przebieg. Wiem, że jeśli jazda jest ekonomiczna, to czasami można ponad 18000 zrobić. Czy można sprawdzić to VAG-iem czy innym testerem ile jeszcze zostało do wymiany, czy mam cierpliwie czekać??
2. Czasami - raz na kilka razy zdarzy się, że jak podnoszę szybę, to przy samej górze nagle zacznie się opuszczać, lub podnosi się do połowy. Później nie domknie się "sama" tylko muszę trzymać przycisk do końca.
3. Około raz na 3 - 4 tygodnie (miesiąc) nie sprawdzałem tego dokładnie przy przekręceniu kluczyka oprócz standardowego piknięcia z licznika są jeszcze 3 lub cztery takie piknięcia intensywniejsze (takie jak np. rezerwa się włączy) i znów miesiąc spokoju.
Pozdrawiam