OKABLOWANIE - czyli co i jak podłączyć w instalacjach CA

Forum dyskusyjne o nagłaśnianiu naszych pociech.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
lukasz6oo
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: lukasz6oo »

Usiebie preciagałem przez seryjny otwór którym poprowadzona jest głowna wiazka przewodów do wnetrza 6n a dalej pusciłem przewód w zaczepach ukrytych od strony kierowcy pod listwa maskujaca .Mase podłaczyłem do nagwintowanego preta(ten na który nakrecasz nakretke mocujacą zapasówke) jezdze tak z pułtora roku i smiga nie ma problemów z audio.
RUMAK
Awatar użytkownika
CinkoPolo
Początkujący
Początkujący

Post autor: CinkoPolo »

[quote=""Lazzy""]ktoś tu wspominał żeby szukać przelotki w okolicy dmuchawy...[/quote]
Jeszcze ktoś pisał,że jest miejsce koło bezpieczników...Też mam problem z zasilaniem do pieca,ale tego pomysłu z dmuchawą jeszcze nie słyszałem :grin: jutro po raz ostatni spróbuje sam coś wymotać z tym kablem,jeśli się nie uda,jadę do elektryka :mrgreen:
Ut vincas,disce pati,ut vivas,disce mori...
Obrazek
Moja Polusia na PJ
a
axelf
Newbie
Newbie

Post autor: axelf »

Witam,
Czy mógły mi ktoś doradzić, którędy można pociągnąć kable z akumulatora do kostki iso ? Jeszcze chciałbym się zapytać jaki bezpiecznik dać na kabel plusowy ? Wystarczy 3A czy większy ? Proszę o odpowiedź dziękuję
PS. Samochód do Polo 9n3.
Awatar użytkownika
Michelangelo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Michelangelo »

zeby nie zakladac nowego tematu, przylaczam sie do pytania, lub jakie radio nie "gubi" ustawien po wyciagnieciu kluczyka? bo niestety w moim pionku musze za kazdym razem szukac stacji od nowa :(
a
axelf
Newbie
Newbie

Podłącz podtrzymanie i zasilanie pod stały plus. Ja tak mam i działa :) w moim pionku.
Awatar użytkownika
Michelangelo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Michelangelo »

no tyle to wiem, ale jak nie mam w ISO stalego plusa to skad mam go wziac? musze z aku podciagnac
a
axelf
Newbie
Newbie

Musisz z aku, tylko nie wiem gdzie dokładnie dlatego utworzyłęm ten temat :P
Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

Post autor: elja »

dlaaczego nie masz plusa w kostce? to by oznaczalo ze radio nawet oryginalne nie pamietalo ustawien, kiedys w oplu astrze po przelozeniu radia z innego auta zle polaczylem kable w kostce i przez to nie mialem pamieci.
w 6n2 kable ciagnie sie ze bezpiecznikami, moze w 9n jest podobnie, poza tym wystarczy zobaczyc ktoredy wizka z akumulatora biegnie do srodka auta.
p
polo2005
Newbie
Newbie

Post autor: polo2005 »

Mam pytanie posiadam polo z 2005r. nie mam pojecia któredy przeciagnać kabel z komory silnika do kabiny.Gdzie moze być jakieś przejście.Zeby nie zakładac kolejnego tematu kupiłem zestaw kabli do wzmacniacza i sa tam kable zasilajacy czerwony masa czarny i 2X kabel z radia do wzmacniacza moje pytanie czemu sa dwa kumpel ma jeden i wszystko gra.a i jak najlepiej rozprowadzić kable zasilajacy i do wzmacniacza wszystko moze byc po stronie kierowcy?z góry dziekuje za pomoc
G
Gaary
Swój
Swój

Post autor: Gaary »

[quote=""polo2005""]Mam pytanie posiadam polo z 2005r. .Zeby nie zakładac kolejnego tematu dziekuje za pomoc[/quote]

viewtopic.php?f=33&t=8116
Nie pomagam na pw od tego jest forum.
p
polo2005
Newbie
Newbie

Niestety na linku wyzej są inaczej rozmieszczone elementy silnika u mnie w tym miejscu nie ma zadnej zaślepki czy przejscia.moje pytanie gdzie jest ono u mnie.proszę o pomoc
s
sekret
Newbie
Newbie

Post autor: sekret »

Witam,rowniez nie chce zakladac nowego tametu dlatego podpinam sie pod ten.Na forum duzo jest napisane na temat jak przeciagnac kabel zasilajacy z aku do wnetrza ale w 6N.Ja posiadam 86c 2f i tu sprawa wyglada inaczej.Bylbym wdzieczny jak by mi ktos to wytlumaczyl a najlepiej pokazal palcem na zdjeciu :-) Wszystkie kable glosnikowe i RCA mam juz puszczone zostalo mi tylko zasilanie i projekt utknol :angry: Dlatego prosze o jakas konkretna odpowiedz.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Gaweł
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Gaweł »

Jeżeli nie możecie podpiąć się do wiązki głównej ani nie znaleźliście innej dziurki w pobliżu to pozostaje tylko wiercenie albo wizyta u elektronika.
Obrazek
p
polo2005
Newbie
Newbie

Gaweł au ciebie była jakas dziura do przeciagniecia kabla??
Awatar użytkownika
Gaweł
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Gaweł »

[quote=""polo2005""]Gaweł au ciebie była jakas dziura do przeciagniecia kabla??[/quote]

http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=33&t=8116 była ale ciasna tak jak pisałem w tym wątku jakiekolwiek przejścia do kabiny mogą być tylko w tym miejscu. Istneie jeszcze możliwość przeciągnięcia kabla razem z linką otwierającą maskę (dokładny opis znajdziecie w "sam naprawiam polo ibiza" jest na forum) ale to więcej roboty jak wywiercenie nowej dziurki.
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Car audio”