Uklad paliwa

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Marko
Raczkujący
Raczkujący

Uklad paliwa

Post autor: Marko »

Siemka. Przerabiam uklad paliwa w swojej polowce czyli daje nowe przwody paliwowe i pompke paliwa. Przewody chce poscic w kabinie i pompke tez u miescic w srodku gdyz polo szykuje do KJS:):). I mam problem bo cos mi stanelo na drodze a nieweim co to jest i nieweim czy mona to ominac jakos albo calkiem wykrecic. Zdjecie przedstawia to cos http://img263.imageshack.us/i/17493901.jpg/ . Nie wydaje mi sie zeby to byl filtr paliwa gdyz jeden juz wywalilem byl kolo zbiornika paliwa. Chyba ze to jest jakis drugi filtr paliwa. Z gory dziekuje za odowiedz:):D
Awatar użytkownika
Junior
Newbie
Newbie

Post autor: Junior »

to co CI staneło na drodze to pochłaniacz par paliwa...aczkolwiek nie wiem czy mozna go ominąć... :)
Awatar użytkownika
Marko
Raczkujący
Raczkujący

Aha:) ok dzieki. Wiec popytam dalej. Moze ktos odpowie czy mozna go ominac:)
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

pewno ze mozna. jedne polowki maja inne nie. to ma niby powodowac ze nie smierdzi benzynkom

a syf masz pod maska okropiczny
Ostatnio zmieniony 02 lis 2009, 15:45 przez Bruczyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Junior
Newbie
Newbie

Post autor: Junior »

jeśli jest to MONO-MOTRONIC to ma te ustrojstwo....
Awatar użytkownika
Marko
Raczkujący
Raczkujący

Ok dzieki za odp:) a za syf przepraszam. :blush2: Caly czas trwaja prace przy polowce no i niema kiedy sie tym zajac :D . Ale postaram sie jakos doprowadzic to do ladu:). Pozrdo
Awatar użytkownika
Marko
Raczkujący
Raczkujący

Siema. Mam pytanie jeszcze co do ukladu paliwa. Czy w polo jest pompka paliwa na przewodzie czy w zbiorniku. U mnie jest na przewodzie i w zbiorniku ale dzila tylko ta na przewodzie i strasznie jeczy i jest to denerwujace :angry: . A jak podlaczalem ta co jest w zbiorniku to nie dziala:(. Wiec prosze o odp bo juz sam nie wiem ktora ma byc pompka.
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

pompki maja byc dwie jedna w zbiorniku druga poza nim, jedna jest cisnieniowa druga objetosciowa ktora jest ktora to nie pamietam
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”