Jak zamontować halogeny w wąski zderzak

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

K
Kapsel
Newbie
Newbie

Jak zamontować halogeny w wąski zderzak

Post autor: Kapsel »

Jak zamontować halogeny w wąski zderzak? Jak to zrobić i co z tym zaślepkami umieszczonymi oryginalnie? gdzie i jak puścić okablowanie? Jeśli był taki temat to proszę o usunięcie
Awatar użytkownika
m911
Swój
Swój

Post autor: m911 »

też chciałbym wiedzieć... może jest już instalacja w aucie ? Tylko dokupić halogeny ?
Seat Arosa 1,8T & VW Golf II 2.0 ABF
Awatar użytkownika
Łojek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Łojek »

Powiem na swoim przykładzie.
Mam polo rocznik 99 z wąskim zderzaczkiem.
Instalacji pod halogeny nie było. Kupiłem sobie szerokie zderzaki z halogenami,
gratis dostałem oryginalną wiązkę. Wypiąłem starą wiązkę ze złączki koło chłodnicy,
założyłem nową, wszystko pasowało. Wiązka obejmuję kabelki od świateł krótkich, długich,
postojowych, regulacji wysokości świecenia, przednich kierunkowskazów i halogenów.
Zdjąłem stary zderzak, założyłem nowy, wpiąłem kostki do halogenów, podmieniłem włącznik świateł na ten z opcją halogenów i działa :grin:
Nie dokładałem żadnych przekaźników, bezpieczników itd.
Obalam mit rzekomego istnienia wiązki pod halogeny w każdym polo po 97 roku,
chyba ze moje jest jakimś dziwolągiem :piwo:

Poniżej zdjęcie wiązki z kabelkiem do halogenów

Obrazek

i rozpiska wtyczek

Obrazek
K
Kapsel
Newbie
Newbie

Post autor: Kapsel »

Wolałbym opcje pozostania przy wąskich i halogenikach także pytanko czy da się tak wykombinować z plastikową dokładką która jest w drugiej części zderzaka żeby wpasować elegancko bez rzeźby halogeny? ? z przodu szeroki mi sie podoba ale z tyłu jakoś niezbyt mi sie to podoba dla mnie ładniejszy wąski ale to kwestia gustu. A jak zmienie na szeroki przód to wypadałoby zmienić też na szeroki tył a to nie przejdzie:)
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

[quote=""Kapsel""]Wolałbym opcje pozostania przy wąskich i halogenikach także pytanko czy da się tak wykombinować z plastikową dokładką która jest w drugiej części zderzaka żeby wpasować elegancko bez rzeźby halogeny? ? z przodu szeroki mi sie podoba ale z tyłu jakoś niezbyt mi sie to podoba dla mnie ładniejszy wąski ale to kwestia gustu. A jak zmienie na szeroki przód to wypadałoby zmienić też na szeroki tył a to nie przejdzie:)[/quote]

Tu masz cały nowy oryg. komplet Hella, razem z kratką oraz wiązką. Cena wg mnie jest niewygórowana jak za nowy zestaw
http://moto.allegro.pl/item803285525_ha ... hella.html
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”