czasami gasnie jak wcisnie sie sprzegło

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
pawel18hy
Raczkujący
Raczkujący

czasami gasnie jak wcisnie sie sprzegło

Post autor: pawel18hy »

czesc koledzy mam taki problem czasami jak wcisne sprzegło to spdaja nagle mi obroty silnika mniej wiecej z 20 tys na 4 lub 5 jak zaczynam chamowac i podnosza sie do 9 i utrzymuja sie pozniej tak ale tez zdarzy sie ze zgasnie mi silnik nie wiem czy tak powino byc ale wydaje mi sie jakbym czasmi nie mial wolnych obrotow gdze mozna szukac przyczyny usterki jak ona wystepuje oczywiscie lub co powoduje ze zcasmi sam gasnie jak wcisne sprzeglo dzeki za porady i szerokosci wam zycze :oki: :acute:
s
sarecto
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: sarecto »

nie z 20 tysiecy tylko z 2:P i nei na 4-5 tylko 400-500 obrotow... obrotromierz podaje warosci w dziesiatkach... ale musisz je przemnozyc rpzez 100 zeby miec prawdziwe wartosci... Przypuszczam ze masz silnik benzynowy... byc moze taki jak ja... problemem moze byc wadlwiy czujnik temp. sonda lambda, halla, albo usyfiona przepustnica. ja mam ten sam problem. i mechanik doszedl do wniosku ze to nagar...albo jakies dyszki sa zapchane w przepustnicy... sprawdz na vagu czujniki.
Obrazek

viewtopic.php?f=29&t=8650 - zielony prawie demon:p

pomoglem? pochwal:D
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: madmax »

pawel18hy przepustnica do czyszczenia.

[quote=""sarecto""]jakies dyszki sa zapchane w przepustnicy... [/quote]
dobrego masz mechanika :good:
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
k
ko-ma
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: ko-ma »

sarecto pisze:...jakies dyszki sa zapchane w przepustnicy... /quote]
Chłopie, pogoń tego "mechanika" kijem od samochodu, bo w rozwoju zatrzymał się na Warszawie M20 i nie pójdzie dalej...
Tam nie ma żadnych "dyszek", po prostu zespół przepustnicy wymaga gruntownego czyszczenia; sporo było o tyn, wystarczy poszukać; natomiast jeśli nie czujesz się na siłach, nie rób tego sam, bo koszty nauki bedą sporawe.
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”