Witam :uklon:
Czas przedstawic moje malenstwo.
Vw Polo 1991rok (wersja kombi) ,autko kupiłem na szybko po dachowaniu jakie spotkało mnie 3 dni predzej, znalazłem go na allegro w przystepnej cenie 1900 zł...
Załozenie było proste tanie autko w ktore moge zainwestowac troche gotowki...
Od tego czasu Mineło 2,5 miesiaca, PoLo dostało nowe :
-Błotnik lewy (przód)
-Maska
-Listwa pod Lampami
-Przeguby Lewy/Prawy
-Łozyska Kół (4sztuki)
-Amortyzatory gazowe GT Cupline :twisted: (skróconym skoku pracy -25mm)
-SPRĘŻYNY sportowe INTER ALLOY -80mm/-80mm :twisted: (tył/przód)
-Felgi 14" z oponami 185/55/14 (Felgi mają tylko 6"szerokosci z powodu tylnich nadkoli)
Plany:
-Ponowna wymany maski
-Prace blacharskie ( pozbycie sie relingów, poszerzenie tylnich nadkoli) grudzień08
-Malowanie (czarny Matt z dodatkiem czerwieni) luty/marzec09
-Nowe przednie Lampy (xenon) Maj09
-Tłumik i strumiennica
-Jakies CarAudio Dvd itp
Ostatni plan po osiagnieciu tego co wyzej
-silnik G60 (ale to tylko juz dalekie plany na koniec 09r)
Autko w tej chwili pod wzgledem technicznym zawieszenia jest w stanie idealnym, wyglad niestety odstrasza jeszcze:) zimowki, luszczacy sie lakier .
Jesli chodzi o silnik to w tej chwili to seria 1083" 44kw z orginalnym przebiegiem 177tys km silnik jezdzi na poł syntetyku i potrafi narobic troszke namieszania na drodze ,skrzynia 5 biegowa. Polo jest spelnieniem wszystkich moich marzen o tuningu auta i pokładam w nim durze nadzieje ktore staram sie konsekwetnie w kazdym miesiacu realizować
Prosze o wyrozumiałosc zdjecia dodam jutro :fotka: :fotka:
,poniewaz posiadam je na innym komputerze.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich PoLo Maniakow :!: :!: :!:
Ostatnio zmieniony 08 gru 2008, 11:21 przez Pele119, łącznie zmieniany 1 raz.
[quote="Pele119"]Ostatni plan po osiagnieciu tego co wyzej
-silnik G60 (ale to tylko juz dalekie plany na koniec 09r)[/quote]
hm a nie raczej g40 :?:
g60 to był w golfach 2 i corrado.. no chyba że to nie pomyłka, to będzie kolejna strzała z 2f hehe
pozdro i powodzenia w modach :fotka:
... juz odpowiadam, na zimowkach 155/70/13 :kotek: nie trze nic nawet przy 4 osobach ale przy 5 Tłumik zaczyna trzec o asfalt... :chaja:
...co do alum felga 6 cali szerokosci na oponie 185/60/14 :roll: trzeba tylnie ranty sklepac ale trze na delikatnych wybojach nawet...
...te same alumy z opona 155/70/14 tez trze wiec trzeba uciekac w niski profil albo felge 13...
Co do przechylania... jakie przechylanie :twisted: :twisted: :twisted: nic takiego nie istnieje... znajomi wymiekaja w zakretach... mozna naprawde przeginac... :jee:
Faktycznie przy Twoim zawieszeniu nie ma co przechylać sie Ja mam z tyłu standard i dosłownie pływa.
Przy 155/70/13 zero otarć nawet przy całkowitym załadowaniu.
Przy 165/65/13 trze przy załadowanym porzadnie tyle, ranty wyciete i sklepane... Chyba bedzie trzeba poszerzyć na wiosne...
Ralph masz tez kombi...
Ja troche załuje bo w te standardowe nadkola(tył) nie wchodzi własnie nic powyzej 6cali szerokosci i opona max 175/60/14 nio chyba ze szukac opony o profilu 45mm
Pele119w koncu dodales fotki gleba robi wrazenie moze z tylu troche przesadziles bo wystarczy -40 i jest elegancko ale na przod jak najbardziej pasuje. Jesli juz o nadkolach mowa w 2f pseudokombii to ja mam u siebie alufelgi 13 i oponki 175/50/13 i tez ranty trzeba bedzie klepac Pozdro
No fakt sa bardzo niepraktyczne... ja narazie mam wyciete tez i sklepane.
W tej chwili jedyne co moge zrobic to zmienic alumy na 13" i niski profil opon... ale tez moge pomarzyc o np: feldze 7cali juz wiem na 100%nie wejda... a wypychac nie ma sensu wiec tylko dobrze dobra opona o niskim profilu w tym przypadku bedzie odp....
witam!!
nie no fajny kombiak zazdroszcze Ci relingow , ale jak juz je bedziesz wymontowywal i beda ci zalegac to pomysl o mnie przygarne je ,ja chce swoje zglebic na wiosne 60/40 bo ma byc autko rodzinne xD , w krOtce wrzoce swoj KarawaN tylko czekam na kubełki ,w sumie dawno nie modzilem w poli a tyle planow... ehhh obys swoje zrelizował
pozdrawiam!!
Pele119
[quote="Pele119"]Co do przechylania... jakie przechylanie [/quote]
Przy tej glebie to fakt. U mnie na 40/40 na 7J nigdzie nie przegina.... Radziłbym białe kierunki na przód, auto odrazu nabierze rasowego wyglądu A tak po za tym to ładny kombik i ambitne plany oby się ziściły... :jee: Powodzenia w dalszych modach :mrgreen: