Dywaniki do Polo.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

z
zulv
Mały interesant
Mały interesant

Dywaniki do Polo.

Post autor: zulv »

Witam!

Jakie macie dywaniki w swoich polach ? Chcialbym kupic ale nie bardzo sie orientuje jakie zeby dokladnie pasowaly tak jak trzeba :)

Co polecacie ?

Pozdrawiam
Sprzedam]
1. Monowtrysk + silniczek krokowy(9k km przebiegu).
2. Licznik wersja podstawowa - od wersji 1.0 AAU.
z
zulv
Mały interesant
Mały interesant

Wiadomo kwestia koloru tez jest wazna :) Ale mi bardziej chodzi o dokladne dopasowanie do plyty podlogowej. Juz raz kupowalem dywiniki i tak srednio pasowaly. Od strony pasazera z przodu nie bylo wyciecia na nadkole i caly czas tam dywanik spadal,zaginal sie.

O takie cos mi chodzi :) zeby idealnie pasowaly do kształtu płyty podłogowej w polo 86c2f :)
Sprzedam]
z
zulv
Mały interesant
Mały interesant

Nie bo lewy byl wyciety a prawy byl prostokatny :)

Wlasnie po to chce kupic teraz dywaniki zeby ladnie pasowaly a nie zebym je musial jeszcze modyfikowac.
Sprzedam]
z
zulv
Mały interesant
Mały interesant

Bylem juz i jakos tak zadne nie byly w sumie dopasowane. Moze ktos ostatnio kupowal dywaniki i jest zadowolony z ich dopasowania :) ?
Sprzedam]
r
rolf
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: rolf »

ja mam te kupilem ze 2 tygodnie temu i jestem zadowolony najwazniejze ze niejezdza po podlodze http://www.allegro.pl/item761247524.html
Awatar użytkownika
Ralph
Wtajemniczony
Wtajemniczony

Post autor: Ralph »

[quote=""rolf""]ja mam te kupilem ze 2 tygodnie temu i jestem zadowolony najwazniejze ze niejezdza po podlodze http://www.allegro.pl/item761247524.html[/quote]

No wszystko fajnie pięknie, ale jednak Ty masz nowsze Polo i latwiej jest znaleźć odpowiednio dobrane dywaniki. Po prostu na allegro jest masa dywanikow do Polo 94 i w górę.
Opel Vectra C GTS 2.0 Turbo - 217,9 KM i 378,6 Nm
Obrazek
r
rolf
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: rolf »

faktycznie przeoczylem ten fakt sory
Awatar użytkownika
Ralph
Wtajemniczony
Wtajemniczony

[quote=""Passlandis""]Hm... Może były dwa lewe? Raczej dywaniki są jednakowe dla wszystkich aut...Warto kupic cały zestaw niż pojedyńcze sztuki, żeby mieć pewność, że będą pasowały. No wiesz, zawsze można je zmodyfikować jesli chodzi o kształt ^^ :D[/quote]

Chyba nigdy nie wybieraleś dywaników. Dwa lewe bardzo latwo rozpoznać :) chyba, że kupuje się hmmm kwadraty czy prostokąty...

Raczej dywaniki nie są jednakowe do wszystkich auto. Nawet jesli kupisz zestaw [a zapewne chodzi Ci o marketowy zestaw uniwersalny], to nie ma pewności, że będą pasowały.

zulv szuka dywaników, które będą można powiedzieć idealnie dopasowanych. Nie beda latały, nie będą pozaginane, nie będzie sie z nich lała woda.

Co do dywanikum ala chrom czy ala aluminium... wieś... ale szanuje wszystkich uzytkowników tych dywaników albowiem być może nie wiedzą co czynią :jester:

Najlepiej bedzie chyba znaleźć firme, ktora zajmuje sie produkcją dywaników i mieć nadzieje, że w swojej ofercie mają dywaniki do odpowiedniego czyli naszego modelu Polo.
Obrazek
Awatar użytkownika
Ralph
Wtajemniczony
Wtajemniczony

[quote=""Passlandis""][quote=""Ralph""]Chyba nigdy nie wybieraleś dywaników. Dwa lewe bardzo latwo rozpoznać :) chyba, że kupuje się hmmm kwadraty czy prostokąty...[/quote]

Bynajmniej!!!!!!!!!! Poza tym o prostokątach wspominał kolega zakładający temat. Ja z prostokątami nic wspólnego nie mam.[/quote]

Nie zrozumiales :)

Już Cię naprowadzam, bo sądząc po ilości użytych wykrzykników strasznie się spieniłeś.

Napisałeś:
Hm... Może były dwa lewe? [...]
Na co ja Ci odpisałem, że:
[...]Dwa lewe bardzo latwo rozpoznać :) chyba, że kupuje się hmmm kwadraty czy prostokąty...
i tak najczęsciej jest, że łatwo rozpoznać ktory dywanik jest lewy, a ktory prawy, ponieważ są odpowiednio profilowane. Problemy zaczynają się gdy dywaniki mają kształ prostokąta lub kwadratu.

Zeby nie być gołosłownym rzuce linkiem:
http://allegro.pl/item777907816_dywanik ... 4_rok.html

i zdjęciami dla potomnych, gdyby aukcja zniknęła:
Obrazek
tu jest problem, ktory jest lewy, a ktory prawy ;)

Sprzedawca zachwala, że doskonale pasuja do wnetrza pojazdu (POLO 81-94 ROK). Patrząc na te prostokąty jakoś nie potrafie w to uwierzyć.

Zresztą ten sam sprzedawca paulo75qaz ma w swojej ofercie osłone pod silnik, ktora Pasują idealnie.
Gdzieś na forum, ktoś już dawał znać że nie pasuje idealnie i trzeba przerabiać uchwyty i że gość nie wie co sprzedaje...
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”