[6n2] Padła elektronika?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

M
Majkel
Newbie
Newbie

[6n2] Padła elektronika?

Post autor: Majkel »

WItam Wszystkich,

Dzisiaj rano, czyli przed chwila wsiadam do autka i nie działają takie rzeczy jak nawiew, wycieraczki, kierunkowskazy, podrzgewanie tylnich szyb. Działaja swiatla, podswietlenie tablicy rozdzielczej, awaryjne swiatla, centralny zamek i to, ze samochod odpala.. i jest na chodzie..

Czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć co się stało?

Pozdrawiam
Michal
Awatar użytkownika
Klimator
Początkujący
Początkujący

Post autor: Klimator »

Moze poprostu bezpieczniki sie jakos przepalily
Polo 6n2 1.4 MPI 2001 benz + gaz
Obrazek
M
Majkel
Newbie
Newbie

Post autor: Majkel »

sprawa wyglada tak, ze wrocilem z pracy i wszystko zaczeło dzialac... w tej chwili pojechalem kilkanascie kilometrow i znow przestalo dzialac... zawsze to samo nie dzialaja wycieraczki, klimatyzacja, klierunkowskazy, nawiew.. podgrzewanie szyb... reszta dziala silnik chodzi normlanie swiatla sie swieca.. podswietlenie tablicy rozdzielczej tez jest..

o co chodzi? myslalem, ze to stalo sie przez wilgoc w nocy, ale teraz w czasie jazdy przestalo mi dzialac.. po chwili zaczelo znowu chodzic... lecz zanim wrocilem do domu to znow przestalo dzialac... mam szczury w kablach czy co?

Czy ktos sie spotkal kiedys z takim czyms??
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

Sprawdź kostkę stacyjki czy jest sprawna. To że odpala to nie znaczy że wszystko jest ok. Ostatnio dość popularny temat.
o
osek®
Newbie
Newbie

Post autor: osek® »

podepne sie pod temat. u mnie taka sama sytuacja. 1.4 TDi 0 straciłem światła mijania, drogowe, przeciwmgielne - tylne (przednich nie posiadam) kierunkowskazy, ogrzewanie ( nadmuch ), podsietlenie tablicy, ogrzewanie tylnej szyby. Samochód chodzi, odpala normalnie, mam światła postojowe , awaryjne, stop sie pali. co moze byc przyczyną???

pozdrawiam
osek
1.4TDI
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

Jak wyżej. Do sprawdzenia kostka stacyjki oraz włącznik świateł. Sprawdziłbym tez bezpieczniki, te w nogach kierowcy jak i na akumulatorze.
o
osek®
Newbie
Newbie

Post autor: osek® »

obylo sie bez wiekszych kosztow - wymiana bezpiecznika 15A ( w nogach kierowcy )

pozdrawiam
osek
1.4TDI
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”