[quote=""Siwyfox""]bardzo przepraszam że tak post pod postem ale mam jeszcze jedno pytanko bo nik mi niechce na nie odpowiedziec czy jak wkładam termostat to czy on tam sie naczymś trzyma jes do czegos przymocowany czy jak go włoże i poszcze to on mi wypadnie pytap ponieważ dziś wkładałem termostat i niewkręcałem go czy coś tam tylko luźno go włożyłem i przytknołem krucieć z przewodem do chłodnicy i to dopiero skręciłem dwoma śrubami[/quote]
termostat nie jest niczym przykęcony jest tylko wsadzony jak masz problem z odpowiednik ułożeniem to przyklej sylikonem.
-- Pią Paź 23, 2009 1:20 pm --
[quote=""Siwyfox""]Chłopy muj termometr niepokazuje 90 stopni tylko koło 80 i wentylator w chłodnicy sie włancza i A od tego że silnik niełapie tych 90 stopni to sie jakoś psuje czy co?[/quote]
zależy czy jedziesz tak długo autem żeby mogł nagrzać sie do 90 stopni. Jeżeli tak to sprawdź termostat może nie domyka się do końca.
[quote=""Siwyfox""]A i mam jeszcze jedno pytanko jak odpowietrzyć układ chłodzenia po kompletnym spuszczeniu płynu chłodzącego[/quote]
Na odpalonym silniku rób to. Pod szybą jest czarna plastikowa osłona zdejmij ją pojawi się taki mały biały zaworek. odkęć go do połowy i czekaj aż zacznie lecieć czysty płyn (bez bombelków powietrza). i zakrecasz
-- Pią Paź 23, 2009 1:21 pm --
a ma ktoś pomysł na moją kontrolkę??