Zamek drzwi się zacina.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Luki38
Mały interesant
Mały interesant

Zamek drzwi się zacina.

Post autor: Luki38 »

Może ktoś miał problem z zamkiem w 6n, zacina się (trzeba na siłę przekręcać) i nie wiem czy to wkład zamka czy mechanizm otwierania. Jak to wkład, czy będzie pasował od strony pasażera jak zamienię?
k
kubson16
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: kubson16 »

mi zacinał się zamek od klapy bagażnika,zbierał się tam syf. Popsikałem WD-40 i jak ręka odjął.
Spróbuj Z WD-40, może pomoże
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: madmax »

[quote="Luki38"]Może ktoś miał problem z zamkiem w 6n[/quote]

Pewnie! jak tylko się chłodniej robi a zamek nie nasmarowany to od razu ciężko chodzi :) Przesmaruj wkładkę olejem silikonowym lub oliwą maszynową i będzie jak nowy. A wkład razem z klamką możesz zamienić stronami - pasuje na 100%

[quote="kubson16"]Popsikałem WD-40[/quote]
WD-40 wypłukuje ale nie smaruje! Później wkładkę trzeba przesmarować.
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
Awatar użytkownika
lukasz6oo
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: lukasz6oo »

Ostatnio u siebuie robiłem taki zabiek wyciagnełem klamki i po oczyszczeni bebbenków przesnarowałem je bo też mi czasem sie zacinały a pozatym zima czesto przymarzały ,prubowałem je smarowac na poczatku Wd -40 ale to pomagało na krutka mete.
RUMAK
k
kubson16
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: kubson16 »

[quote="madmax"]WD-40 wypłukuje ale nie smaruje![/quote]

Bagażnika i tak rzadko używam, wiec tak na szybko popsikałem WD bo się zaciął
Awatar użytkownika
dumle
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: dumle »

a kto mi powie jak naprawić zamek w drzwiach, tak aby kluczyk nie kręcił się w kółko, mam centralny pneumatyczny i ani nie mogę zamknąć ani otworzyć z jednej strony :/
Awatar użytkownika
Luki38
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Luki38 »

Zamień zamki i po problemie.
a
aidemedia
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: aidemedia »

Ja koledzy zrobiłem tak bo w ogóle nie działał mi zamek bagażnika (wkładka się nie kręciła). Kupiłem na allegro centralkę zamka za 63 zł do tego 5 siłowników po 10 zł, dałem 100 za podłączenie wszystkiego u elektryka, tylko, że sam podłączyłem sobie siłowniki do drzwi bo chciał za to dodatkowe 100 zł. Śmiga już mi 3 miesiące bez najmniejszych problemów, w tym jest oddzielny przycisk do otwierania bagażnika. W sumie trochę to kosztowała ale wygoda jest ogromna.

Centralkę kupiłem na tej aukcji: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=751335182 szczerze mówiąc myślałem że będzie tandetniejsze wykonanie a jest naprawdę ok. Tylko siłownikom nie wróże długiego działania, ale to moment wymienić i w sumie nie tak duży koszt 10 zł, ale to okaże się po zimie jak będą miały trochę ciężej od mrozu.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
CinkoPolo
Początkujący
Początkujący

Post autor: CinkoPolo »

[quote="dumle"]a kto mi powie jak naprawić zamek w drzwiach, tak aby kluczyk nie kręcił się w kółko, mam centralny pneumatyczny i ani nie mogę zamknąć ani otworzyć z jednej strony :/[/quote]
Ja tak miałem i okazało sie że zamek się rozsypał,do tego centralny nie działał w dzwiach z dobrym zamkiem,bo pompka padła :szefu:
Ut vincas,disce pati,ut vivas,disce mori...
Obrazek
Moja Polusia na PJ
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”