[6n2] Lampka poduszek (airbag) i podświetlenie nawiewów

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote="kowcio"]a czy w 6N1 też tam się znajduje?[/quote]
Też znajduje się w środkowym pokrętle. W zależności z którego roku jest autko mogą byc dwa typy mocowania tej żarówki, ale zawsze jest ona pod środkowym pokrętłem. Trzeba troszkę "perswazji" żeby wyciągnąć pokrętło :)
k
kowcio
Newbie
Newbie

Post autor: kowcio »

Dostałem się do żarówki trochę "od tyłu" :) U mnie pod pokrętłami jest półka którą można wyjąć. Po wyjęciu i odkręceniu całego elementu do którego są przymocowane pokrętła można tak nim wymanewrować, żeby dostać się do białego plastiku który jest pod środkowym pokrętłem. Po odczepieniu tego plastiku już bez żadnego problemu można wyciągnąć żarówkę :)
Obrazek
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Oczywiście że o też jest sposób :) Ale każdy chciał się dostac jak najprościej.
Awatar użytkownika
Lukart
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Lukart »

[quote="d4ri0"][quote="kruk"]Środkowe pokrętło ustawiasz na 0 i ciągniesz do siebie idzie ciasno ale zejdzie[/quote]
nieprawda!
ustawia się na 2 i ciągnie delikatnie, aczkolwiek zdecydowanie:)[/quote]
No to jak w końcu chłopaki, bo muszę żarówkę wymienić. Środkowe pokrętło? Tylko jak? Na drugiej kresce, tak jak zaznaczone na zdjęciu? Pytam, bo nie chciałbym nic połamać :)
Obrazek
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Według mnie, przy twoich pokrętłach nie ma znaczenia w jakiej pozycji jest pokrętło. Jak ja zdejmowałem u siebie to przekręciłem w taką pozycję w jakiej było mi łatwo je chwycić. Trzymając pokętło poruszaj wzdłuż linii pokrętła jednocześnie ciągnąc je do siebie. Nie powinno się nic połamać. Trzyma się to na zatrzaskach
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”