Ja tak trochę od kuchni i promocyjnie

Jeśli jeździłeś na Castrolu 5W30 spokojnie możesz wlać dalej syntetyk. Warunkiem jest fakt czy nie masz jakiś znacznych ubytków oleju od ostatniej wymiany. Zasadniczo na dobrym oleju możesz wykręcić nawet 200 tyś. Jest taka niepisana zasada że powinno się przejść na półsyntetyk po 150 tyś, ale to jak w życiu zależy od indywidualnych warunków.
Mogę zaproponować Ci olej który VW leje ja pierwsze zalanie do swoich autek - Fuchs Titan GT1 Longlife III 5W-30 - za cenę 144,90 za 4 litry plus przesyłka za pobraniem (poczta bo taniej) 20 zł. Olej spełnia normy VW 504 00 i 507 00 (które są wymagane do Twojego auta - to nowe normy ale zawieraja wszystkie starsze które są rekomendowane dokładnie do Twojego VW).
Jeśli zdecydujesz się na półsyntetyk to mamy Fuchsa 10W-40 za 67,90 (plus przesyłka). Ceny które Ci podaję są tylko dla chłopaków, hmm i dziewczyn :blush2: też, z forum.
Wystarczy Ci bańka 4 litry bo potrzebujesz 3,2 litra, reszta na ewentualna dolewkę.
Jeśli się wstrzymasz do poniedziałku to sprawdzę co mógłbym Ci zaproponować z dobrych filtrów w dobrej cenie.
Zastanów się nad tym Fuchsem, nawet jeśli nie zamówisz u mnie to weź go pod uwagę przy zakupie. VW nie bez kozery leje go w fabrykach do swoich autek. Fuchs jest trochę w cieniu innych marek bo nie reklamują się tak intensywnie jak Mobil czy Castrol, ale to naprawdę najwyższa półka. Zapytasz dlaczego VW rekomenduje Castrola w serwisach ? Bo Fuchsa nie ma w każdym zakątku świata tak jak Castrola i stad polityka firmy, ale leja go na pierwsze zalanie.