[9n] Wymiana żarówki świateł mijania H7

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

g
gracz1982
Newbie
Newbie

[9n] Wymiana żarówki świateł mijania H7

Post autor: gracz1982 »

witam.niby banalna rzecz a nie idzie mi jakoś z wymianą żarówki H7 światej po lewej stronie(od strony aku) dojście jest jak najbardziej, ale na jednym z forów czytalem ze wystarczy ściagnąć gumę zabezpieczającą (co zrobilem) , potem złapać za wiązke i przekręcić w lewo- i tutaj jest problem, za żadne skarby nie mogę ruszyć tej żarówki , krece w lewo , prawo a ona ani drgnie. Jak w zasadzie wyjmuje sie żarówkę świateł mijania ? w którą stronę kręcić , czy wogóle kręcić? pomóżcie , bo juz 4 dni jeżdże bez swiatła.
z góry dziękuje i pozdrawiam,
Awatar użytkownika
HaNsiN
Początkujący
Początkujący

Post autor: HaNsiN »

przypatrz się dobrze, żarówka < jej metalowa część-trzonek> ma takie dwa odstające bajery <na samym końcu żarówki> które wsuwane są za bajery przymocowane na stałe do lampy < z tego co pamiętam>. Opis trochę taki sobie :D

ogólnie - wymiana żarówki to banał! Napewno dasz radę ;) Pamiętaj żebyś nowej palcami nie macał za bardzo, lepiej przez husteczkę ją łap.
g
gracz1982
Newbie
Newbie

no i udalo mi sie wyciagnąć ją, nie trzeba bylo kręcic tylko "podważyć" do dołu i sama wyskoczyla.
teraz mam problem z zalozeniem. chyba z 30 min sie meczylem i nie moge jej zatrzasnąć.
s
sokar
Początkujący
Początkujący

Post autor: sokar »

Aby wymienić H7 w naszych autkach trzeba się trochę pobawić i na k.....wić. W żadnej ale to żadnej instrukcji dołączanej do auta tego nie ma a rzecz jest banalna tylko trzeba wiedzieć. Mianowicie jak wsadzisz tam łeb to zobaczysz że jest w lampie wokół H7 plastikowa czarna obręcz z dwoma wypustkami. Łapiesz te wypustki przekręcasz w jedną ze stron (teraz nie pamiętam którą) wyjmujesz H7 wkładasz nową H7 i przekręcasz w drugą mańkę do stanu początkowego i po sprawie.
g
gracz1982
Newbie
Newbie

no i udało sie. wielikie dzieki za podopowiedz. rzeczywiscie trzbea przekręcic tę obręcz w kloszu od światła.pozdro!
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”