Przedni pas - jak zdemontować?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Amino
Raczkujący
Raczkujący

Przedni pas - jak zdemontować?

Post autor: Amino »

Czy może mi ktoś napisać jak krok po kroku zdemontować przedni pas ( ten element w którym jest zamek maski i reflektory i listwa podreflektorowa). Koledze ostatnio z dachu podczas wichury spadła pokrywa włazu i została uszkodzona maska i wgnieciony przedni pas. Zakupił ten element nowy i własnie się zastanawiamy jak się zabrać do wymiany. Nie chcemy nic pochopnie rozbierać aby sobie dodatkowej roboty nie robić. Liczymy na Waszą pomoc! :beg:
Awatar użytkownika
Kacper88
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Kacper88 »

siema ja w swoim polo wymienilem przedni pas to nic trudnego musisz odkrecic sruby mocujace na bokach odkrecic zamek i srodkowa srube od wzmocnienia zderzaka potem majzlem przeciac zgrzewy lekko poodchylac boki i ostroznie wyciagnac pas przedni jak go pogniesz przy wyciaganiu to ci bedzie latwiej go wyciagnac potem we dwie osoby odchylajcie lekko boki i wkladajcie najpierw z jednej strony potem z drugiej. przykrecic sruby i gotowe jak chcesz mozesz zanitowac tam gdzie byly zgrzewy ale nie musisz ja nie zanitowałem i sie trzyma powodzenia
A
Amino
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Amino »

A w którym miejscu są te zgrzewy? Kolega kupił kompletny przedni pas - taki jak na fotce.

Obrazek
Awatar użytkownika
Kacper88
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Kacper88 »

zgrzewy sa pod swiatlami i nad swiatlami w rogach przy tych otworach na sruby przynajmniej tak bylo w mojej polowce
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”