mam pytanie czy ktoś się orientuje jak podłączyć radio w Polo 9N3 tak aby po przekluczeniu kluczyka w stacyjce się zapalało i po wyciągnięciu kluczyka gasło radio ale żeby jednocześnie dało się włączyć radio bez wkładania kluczyka do stacyjki.
Jeśli ktoś się tym bawił lub ma jakiś schemat jak to zrobić to było by super.
Niektore radia maja taka opcje. Natomiast jedynie wchodzi w gre dorobienie przelacznika jakiegos. ktory laczylby przewod zolty z czerwony w kostce ISO przy radiu. Ale wtedy trzeba bylo by dac diode w obwod zaplonu aby prad nie poszedl w instalacje po przelaczeniu przycisku, tylko zeby poplynal do radia.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
Ja mam blaupunkta milano i jeśli wyłącze go kluczykiem to uruchamia się po włączeniu zapłonu ale mogę też włączyć ręcznie bez kluczyka i podczas jazdy i na postoju.
[quote="krzysztof65"]Ja mam blaupunkta milano i jeśli wyłącze go kluczykiem to uruchamia się po włączeniu zapłonu ale mogę też włączyć ręcznie bez kluczyka i podczas jazdy i na postoju.[/quote]
A jesteś w stanie do tego dojść jak to jest podłączone. Sam to robiłeś, ktoś ci to zrobił czy już tak było?
Już tak było ale radio jak zauważyłem jest podłączone przez przejściówkę i antena taż ma dodatkowy separator(podłączony pod prąd) który fabryczne radio ma wbudowany.Radio wyciągałem bo nie grał lewy kanał czego powodem był zimny lut.Jeśli instalacja jest na canie to musi być to ustawione.