Witam
Mam pewien problem. Po zmianie zawieszenia ograniczyl mi sie skret w prawo, a w lewo mozna krecic i nie ma oporu. Zbieznosc ustawilem i kola sa prosto, ale co z tym skretem mieliscie tak moze u siebie?
Witam jak dla mnie to dziwne troche ja tez ostatnio zmieniałem zawieszenie ale takich cudów to niee mam. podejrzewam że koncówki drążka kier.( jedna z nich jest kilka obrotów za mocno wkręcona)ale głowy nie dam sobie uciąc;) a zbierzność sam ustawiałeć czy na warsztacie??
[quote="kolunio21"]podejrzewam że koncówki drążka kier.( jedna z nich jest kilka obrotów za mocno wkręcona)ale głowy nie dam sobie uciąc;)[/quote]
i dobrze bo bys stracil ;-) bo w 2F tylko jedna galka jest regulowana...
No tak jedna jest regulowana, ale może jest za mocno wkręcona i dla tego ograniczony jest skret w prawo. Miałem podobny przypadek w renówce kiedyś ale tylko dla tego ze maglownice regenerowali i żle ustawili. na moje to trzeba dobrze wyregulować końcówke.
Ale przecież bRq napisał, że zbierzność jest ustawiona, a jakby końcówka była za mocno czy za słabo wkręcona, to na pewno by się o tym szybko dowiedział :oki: tu jest inny problem... proponuje najechać na kanał, przód na koziołki jedna osoba za fajerę a druga hop pod spód i popatrzeć co i jak