[6n2] SDI na klapie

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

b
bazyl1987
Raczkujący
Raczkujący

[6n2] SDI na klapie

Post autor: bazyl1987 »

Witam mam Polo w SDI, rok 2000, dziś byłem w serwisie i za jedyne 24 zł dokupiłem sobie znaczek SDI na tylna klapę. :D
W związku z tym mam dwa pytanka. Po pierwsze od czego zależy czy Polo ma na klapie znaczek SDI? Widzę ze niektóre maja ten znaczek a inne nie, tak jak na przykład moja. Od wersji? Od wyposażenia? Od mocy silnika, ktoś tu kiedyś pisał ze były SDI 64 kM (podobno moja tyle ma :grin: ) i 68 kM. Oraz czy ktoś sie orientuje jak wygląda ten napis? tzn. jak wygląda wszyscy wiedza ale czy jest na jakiejś taśmie montażowej czyli ze odległości miedzy literkami sa juz takie jakie powinny być na samochodzie? Oraz czy ktoś wie jak daleko od górnej, bocznej dolnej krawędzi powinien być umieszczony ten napis? Jeżeli jest ktoś kto ma takowy na klapie niech napisze z laski :grin: swojej wymiary. Serdeczne dzięki z góry
b
balcarek_xxl
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany
Kontakt:

Post autor: balcarek_xxl »

bazyl1987
wszyscy te znaczki usuwaja specjalnie :) a Ty go kupiłes :) :P
Więcbork 2008 / Poraj 2008 / Ślesin 2009 / Pławiniowice 2009 / Istebna 2009/2010 / Kozienice 2010 / Pławniowice 2010 / Istebna 2010/2011 / Ślesin 2011 / Nysa 2011 / Ślesin 2012 / Ślesin 2017 

Kozienice 2010 -  2 auto zlotu

Obrazek
Awatar użytkownika
vjarecki
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: vjarecki »

Jedni znaczek ściągają dla tuningu a inni specjalnie kleją :)
Znaczek powinien być wyposażony w taśmę transportową (naklejona bezbarwna folia o słabym kleju) i w naklejoną taśmę dwustronną (odległości między literkami prawie jak w serii :)
Nie posiadam wiedzy technicznej na temat odległości położenia napisu na klapie.
b
bazyl1987
Raczkujący
Raczkujący

no właśnie - ja na przykład chce żeby autko wyglądało na jak najbardziej oryginalne, nie kreci mnie zakładanie do samochodu z silnikiem 1.0 rozpórek, wielkiego wydechu, zawieszenia za grube pieniądze, wielkich felg i pokazywania, że mam rajdówke skoro tak na prawdę mam prawie rower... dla mnie to śmieszne, tak jak dla Ciebie śmieszne ze chce mieć na klapie SDI...ale zeszlismy z tematu :grin: jak wyżej proszę o dane dotyczące umiejscowienia na klapie napisu.
n
noname
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: noname »

Wygląda na to, że leży symetrycznie do napisu POLO. Oblukaj zdjęcia na otomoto lub inne gdzieś w googlach. Jak starannie umieścisz to niezależnie od tego czy będzie parę mm za bardzo w lewo czy w górę czy za szeroko to i tak głupi się nie skapnie a mądry pomyśli, że tak ma być;) Swoją drogą rozważ jeszcze nalepienie tego SDI. Na moim nie ma oznaczenia i nie chciałbym żeby było a serię mam w 100%:)
Awatar użytkownika
KnightRider
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: KnightRider »

Ja mam napis na klapie w jednej linii z napisem polo tylko po drugiej stronie klapy. Uważam, że to indywidualna sprawa właściciela czy jest znaczek czy nie.
A co do obecności tych napisów to uważam, że były one montowane na wszystkich polo, lecz gro z tych w PL ma powypadkową przeszłość, a w warsztatach nie chce sie już po naprawie naklejać takich bzdetów jak znaczki. Faktem jest, że niektórzy zdejmują je aby auto wyglądało na clean'a.

Mi z moimi znaczkami jest :oki:
Tam gdzie zaczyna się Pruszków, kończą się Reguły.
n
noname
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: noname »

[quote="KnightRider"]A co do obecności tych napisów to uważam, że były one montowane na wszystkich polo, lecz gro z tych w PL ma powypadkową przeszłość, a w warsztatach nie chce sie już po naprawie naklejać takich bzdetów jak znaczki.[/quote]

Co do tego niech się wypowie ktoś związany z produkcją lub sprzedażą VW bo mam wrażenie, że nie jest to prawdą:)
Awatar użytkownika
Gepard
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Gepard »

[quote="KnightRider"]a mam napis na klapie w jednej linii z napisem polo tylko po drugiej stronie klapy. Uważam, że to indywidualna sprawa właściciela czy jest znaczek czy nie.[/quote]

Witam

To drogi kolego tak. SDI to typ silnika diesla, którego pracą silnika steruje komputer. w normalnym dieslu zwiększasz obroty silnika na dźwigni od pompy paliwa a w SDI poprzez przepustnice w układzie dolotowym ( tak chociaż u mnie jest). tak więc w polo były wkładane 1,7 SDI 1,9D , 1,9 SDI ( 64 km i 68 km) i 1,9 TDI. Co do znaczka to ja miałem w tym miejscu:
Obrazek
ale muszę zaznaczyć że mam moje polo przed liftingiem o czym świadczą stary napis POLO.
A sam napis SDI to miałem taki czarny w całości, a że mi sie nie podobał to go odkleiłem

a wszystkie literki SDI masz osobno? Bo myślałem nad takim patentem i pomalować je na czerwono :D
pozdro
POLO CLASSIC - Maluch wsród Limuzyn
2012 Ślesin
2013 Ślesin
2014 Ślesin
Awatar użytkownika
KnightRider
Raczkujący
Raczkujący

Kolego Gepard nie wiem po co mnie cytujesz o układzie napisów, a później robisz pod tym wykład z budowy i działaniu silnika SDi. Nie widzę sensu ale dziękuje za przypomnienie.

A co do obecności napisów to podtrzymuje moje zdanie, że są na każdym aucie albowiem nie wydaje mi się żeby jakieś auto wychodziło z fabryki bez oznaczeń na klapie... oczywiście mogę się mylić :grin:
.
...ADAM...
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: ...ADAM... »

[quote="KnightRider"]
A co do obecności napisów to podtrzymuje moje zdanie, że są na każdym aucie albowiem nie wydaje mi się żeby jakieś auto wychodziło z fabryki bez oznaczeń na klapie... oczywiście mogę się mylić :grin:[/quote]

Mylisz się;p
W wielu autach przy zamówieniu auta w salonie mozna wybierać czy maja mieć oznaczenia na klapie, czy też nie;p nie wiem jak jest w przypadku polo, ale wiem, że taka opcja generalnie istnieje;p
Awatar użytkownika
KnightRider
Raczkujący
Raczkujący

Tak więc weryfikuje swoje zdanie na ten temat :agree:
Awatar użytkownika
d4ri0
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: d4ri0 »

[quote="KnightRider"]A co do obecności napisów to podtrzymuje moje zdanie, że są na każdym aucie albowiem nie wydaje mi się żeby jakieś auto wychodziło z fabryki bez oznaczeń na klapie... oczywiście mogę się mylić :grin:[/quote]

Mylisz się. W Polo z silnikiem 1.4 w wersji MPI 60KM nie ma oznaczenia z tyłu, że to 1.4. Natomiast w wersji 75KM jest znaczek 1.4
Polówki o mocy od 75KM można jeszcze poznać po progach.
Tu Polo z progami:
http://moto.allegro.pl/item754238268_vw ... o_zim.html
a tu bez:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C9709061
(widać przerwę za błotnikiem)
A co do oznaczenia SDI to ja u siebie zdjąłem, ale za to na pokrywie silnika mam czerwone "I" :grin:
[size=12px]http]

[size=12px]viewtopic.php?f=58&t=61866[/url]
Awatar użytkownika
adas110780
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: adas110780 »

na allegro znalazłem trochę tańszy niż w serwisie
http://allegro.pl/item752697658_87_embl ... sylka.html

a temat o tym gdzie mają być naklejone znaczki trochę zmienia się w to czy ktoś ma czy nie ma znaczka...
Obrazek
moje POLO <a class=\"postlink-local\" href=\"http]Obrazek[/url]
b
bazyl1987
Raczkujący
Raczkujący

KOlega d4ri0 myli sie co do progów, nie zalezy od wersji. Prosze przeczytać moje poprzednie zapytanie na forum :grin: :
viewtopic.php?f=14&t=8400

Pozdro 600
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”