Rozglądam się za felgami 14" a 15" co do 14" to raczej nie mam co sie obawiać czy wejdą i bedzię się dobrze jeździło ale obawiam sie troche 15" czy nie straci na komforcie jazdy i czy nie bedzie mi chaczyć gdzieś. I jakie opony najlepsze do 14" i do 15".
Więc które felgi lepsze dla polo 6N ?
Dodam że mam polo 6n 97 rok. 1.6 i jest na ori zawieszeniu.
Ostatnio zmieniony 05 paź 2009, 10:29 przez pepe, łącznie zmieniany 1 raz.
co do alu 14" opona 185/55 najlepsza komfort bardzo dobry alu 15" opona 195/45 komfort mniejszy bo opona już nie amortyzuje a co wiążę się z tym szybsze zużycie amortyzatorów ( jeśli będziesz jeździł na oryginalnych) :piwo:
podpisuje sie pod tajpej mam wlasnie 15" i oponki 195/45 i co do komfortu wcale nie jest tak zle, powiem wiecej myslalem ze bedzie duzo gorzej. nie musze chyba dodoawac ze wygladaja lepiej niz 14"
Przy ori zawiasie mozesz i załozyć 195/50/15 ocierac nie będzie(przy feldze 7" i ET okolice 35), przy takim profilu komfort będzie ok ale auto będzie kiepsko wyglądało. Nie da się ukryc, że 195/50/15 ma ta przewagę nad 195/45/15, że opony są nawet 100zł/sztuka tańsze. Ja jednak nie jestem zwolennikiem zakładania wiekszych lub mniejszych kół niż są fabrycznie dlatego 185/55/14 lub 195/45/15 są najtrafniejsze. Szybsze zuzywanie się zawieszneia przy wiekszych felgach? Zależy od kół, jesli na najtańsze=najcięższe chińskie felgi załozymy jeszcze jakies "szybkie" wzmacniane opony z indexem prędkości z 270km/h to taki komplet swoją masą faktycznie może wpływac na szybkie zużycie. Przy stosowaniu markowych felg i odpowiednich opon myślę że wpływ na zawieszenie jest znikomy
Na 15'' nie jeździłem więc się nie wypowiem, za to u siebie mam 185/55/R14 i jeździ się całkiem komfortowo.
Zdecydowanie lepeij auto prowadzi się w zakrętach, a amortyzacja opon jeszcze zjadliwa.
Ale niższego profilu, bym już chyba nie założył, bo nie wiem czy nie byłoby już ciut za twardo
Aha, największy minus - ceny opon. 185/55/14 to dość nietypowy rozmiar, a co za tym idzie przyjdzie sporo zapłacić za nowe opony.