Jak poznac czy lampa jest z Anglika

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Adam.M
Newbie
Newbie

Jak poznac czy lampa jest z Anglika

Post autor: Adam.M »

jak w temacie, znalazlem gdzies informacje ze strzalka w lewo na kloszu oznacza ze lampa jest do ruchu lewostronnego a to by oznaczalo ze na allegro sami oszusci sprzedaja lampy do 6N, mi sie jednak wydaje ze strzalka w lewo wskazuje z ktorej strony lampa ma kierunek, wiec lampa ze strzalką w lewo jest prawa? sam juz nie wiem...
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

najlepiej widać to przy montażu, w angielskiej wersji światła skierowane są bardziej w lewo aby nie oślepiać tych z naprzeciwka a jak włączysz światła lewostronne to snop światła lewego jest wyżej i delikatnie w lewo, a snop prawego reflektora jest niżej. Dosłownie odbicie lustrzane jak w polsce., w polsce wygląda to tak:
Obrazek
a w Anglii to samo tylko odbicie lustrzane tego obrazka:
Obrazek
co do oznaczeń to kuknij tu, masz wszystko aby zidentyfikować pochodzenie i dopuszczenie lampy:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=74878
Ostatnio zmieniony 03 paź 2009, 18:24 przez rat4, łącznie zmieniany 1 raz.
civic r18a2/407 1,6 HDi
A
Adam.M
Newbie
Newbie

chce zmienic sobie prawą lampe bo zauwazylem ze jest uwalona, nie dziala silniczek (a moze nawet go nie ma), producent - DEPO, swieci ona bardzo nisko, nizej niz prawa, gdy ustawie pokretlem swiatla aby swiecily na maxa w dol to dopiero wtedy lewa schodzi sobie w dol i jest tak samo jak prawa. a przeciez prawa powinna swiecic wyzej wiec pewnie mam z prawej strony angilka? z lewej jest orginal hella, wiec autko zapewne oberwalo kiedys z prawej strony i ktos zaoszczedzil na czesciach.

a moze ktos oceni czy ta

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=748572012

lampka jest z anglika, wypatrzylem tam strzalke w lewo wiec wedlug tego poradnika

http://www.roverki.pl/article.php?sid=451

jest z angilka?
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

no i odpowiedziałeś sobie na pytanie, niestety jest z anglika, a one na naszych drogach oślepiają niemiłosiernie i snop światła jest skierowany w oś jezdni zamiast delikatnie w pobocze...
civic r18a2/407 1,6 HDi
A
Adam.M
Newbie
Newbie

wlasnie wrocilem z garazu okazalo sie ze nie mam anglika, swieca tak jak pokazales na pierwszym rysunku. po prostu prawa lampa depo swieci mi bardzo nisko... ale rzuca prawidlowe swiatlo ostatnio na przegladzie poprosilem o ustawienie reflektorow bo od dawna widzialem ze swieca mi za nisko teraz juz wiem dlaczego, facet powiedzial mi ze swieca dobrze i mam sobie okulary kupic jak nie widze heh zartownis sie znalazl jak widac wszystkim trzeba sie samemu zajac w tym kraju
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”