zabudzona przepustnica

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
krzzbi773polo
Początkujący
Początkujący

zabudzona przepustnica

Post autor: krzzbi773polo »

witam.mam polo z 97 roku na pelnym wtrysku.wymienilem przepustnice a po 6000 km przepustnica zostala zaklejon syfkiem .po wyczyszczeniu samochodzik chodzi normanie.co moze byc przyczyna tak szybkiego zabrudzenia?

//Otrzymałeś ostrzeżenie za łamanie regulaminu działu, pkt 1 i 2. Temat przenoszę. BTW Twój model polo to 6n. Wiedziałbyś, gdybyś przeczytał reg. // G.
Awatar użytkownika
wlodson
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: wlodson »

..to normalne, że sie brudzi - jak dla mnie nic dziwnego. Wymiana przepustnicy nie powoduje przecież braku jej zabrudzenia :)
wlodson (R)
Awatar użytkownika
Stawer
Początkujący
Początkujący

Post autor: Stawer »

a przypadkiem nie masz tez w obudowie filtra pelno emulgatu z oleju? moze po prostu na zimnym silniku jezdzisz to i wiecej syfu leci na przepustnice i od tego trzeba by bylo zaczac.
m
misiek787
Newbie
Newbie

Post autor: misiek787 »

a ile moze kosztowac u mechanika czyszczenie przepustnicy ?
nie mam czasu zeby to samemu zrobic i nie mam garazu nawet
Awatar użytkownika
krzzbi773polo
Początkujący
Początkujący

Post autor: krzzbi773polo »

dziekuje za odzew.jezdze najwiecej w ruchu miejskim.tak wogole to na korku wlewu oleju jest takana maz kawa z mlekiem.jak sie ustzrec przed ponownym tak szybkim zaklejeniem przepustnicy.wymienilem ja bo na starej wyskakiwak blad przepustnicy i obroty wariowaly.na nowej chodzil dobrze ale po 6 tys przejechanych km.zaczal zanizac obroty biegu njalowego.wyczyscili i znowu jest ok.jak sie ustrzec powtorki?i skad ten nalot na korku?jezdze na oleju kastrol 10w40.teraz wymienilem po czyszczeniu przepustnicy na swiezy.
za czyszczenie zaplacilem 70 zl.
Awatar użytkownika
medyk81
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: medyk81 »

Jeździsz na zimnym silniku (krótkie odcinki) więc będziesz miał maź na korku wlewu oleju. Jak się ustrzec? - jeździć po autostradach :D
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

[quote=""medyk81""]Jak się ustrzec? - jeździć po autostradach :D[/quote]

no...... za dużo to ich w kraju nie ma..... :-D
Nie wiem skąd jest autor tematu, ale jak w jego okolicy wogóle autostrady brak, to moim zdaniem porada jest średnia :-D :-D
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”