zagłówki

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
luki_84a
Newbie
Newbie

zagłówki

Post autor: luki_84a »

Witam mam Polo 1.0 3 drzwiowa 97r. Mam pytanie czyw tej wersji polo były montowane do tylniej kanapy zagłówki ??
Bo nie chca mnie doposcic do przegladu bo nie mam zamontowanych zagłówków do tylniej kanapy. i teraz nie wiem co mam zrobić czy zamontowac tylko same zagłówki czy wymienić cała tylna kanapę POMÓŻCIE :?: :?: :?:
Ostatnio zmieniony 28 wrz 2009, 17:39 przez luki_84a, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
ghul177
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: ghul177 »

jedz do innej stacji okręgowej heh... ja ostatnio załatwiłem w 5 min przegląd (gość wsiadł wjechał pod kanał popatrzył na gumy sprawdził swiatłą i podbił) dodam że zamykał już zakład( była już 17) heh
Awatar użytkownika
dziii
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: dziii »

Rób tak jak kolega pisze jedz do innej stacji bo ten diagnostyk to chyba chce w łape postać a nie przegląd zrobić :) to nie powinno być problemem przy przegladzie pozdrawiam i powodzenia :)
Awatar użytkownika
suhhar
Swój
Swój

Post autor: suhhar »

buraki nie maja sie do czego czepic to sie czepia glupich zaglowkow. Jedzi na inna stacje jak koledzy mowia.
Obrazek

Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
Awatar użytkownika
luki_84a
Newbie
Newbie

jak narazie na 2 stacjach sie doczepili do tych zagłowków
Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

Post autor: Kubrick »

Az dziwne,ze 12 lat przechodzilo przez przeglady,a tu nagle sie uczepil. Ja bym takiego zglosil gdzies wyzej, bo jak fabrycznie nie miales zaglowkow, to nie ma prawa Ci kazac teraz ich montowac, skoro do tej pory nie bylo z tym nigdzie problemu.
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

luki_84a a masz dziury w kanapie na te zagłówki?
Pożycz od kogoś rzuć na kanapę i powiedz, że do prania jedziesz.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
Awatar użytkownika
luki_84a
Newbie
Newbie

dziur wogole nie mam w kanapie
C
Ciapek01
Konkretnie zainteresowany
Kontakt:

Post autor: Ciapek01 »

popros o kontakt do jego pracodawcy i postrasz go ze mu kolo d... narobisz a jak sie okaze ze koles sam sobie jest pracodawca i proacownikiem to powiedz ze zglosisz to wyzej i jemu sprawdza czy ma wszystkie zaglowki w aucie...

co ci szkodzi narobic troche szumu..
pamietaj jak raz dasz to potem bedziesz mial tak non stop i beda coraz dziwaczniejsze przyczyny odmowienia podbicia...
Plawniowice09 / Klucze09 / Rajcza09 / Klucze10 / Kozienice10 / Pławniowice10 / Ślesin11 / Ślesin12 / Ślesin13 / ...

było: Polo 1.7 SDI AKU - http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... 29&t=16028
jest: Golf IV Variant 1.9 TDI AHF
Awatar użytkownika
Bufur
Początkujący
Początkujący

Post autor: Bufur »

mi sie np doczepili tego ze nie mam dekielka od beczki z gazem z tyłu , wiec jedz jaks indziej :)
L
LeMaNeK

Post autor: LeMaNeK »

heheh ludzie juz nie maja o co sie przyczepic ale ja mam 1.4 3 drzwiowe 98r. i mam zaglowki :!: ale skoro nie ma jak je zamontowac no to o co im chodzi :mrgreen:
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

ja bylem na 3 stacjach .. na jednej mi koles powiedzial ze mam niebieskie ledy w postojach :banghead: a mam zwykle zarowki ..,na 2 stacji powiedzial koles ze nie wjedzie autem na rolki ( 60/50) i ze mam blende nie przepisowa na swiatlach .. ( ori kamei - wychodzily jako wypo.dod -> nigdy policja sie nie doczepila ) dopiero na 3 stacji klo stwierdzil ze wszystko ok ..ale magiel ma luzy i mam nie szalec .. wiec probuj do skutku , slyszalem ze nie przepuscili raz za to ze nitka w tylnej szybie byla przerwana ... :banghead:
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
Awatar użytkownika
Łojek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Łojek »

Minister transportu...

ROZPORZĄDZENIE
MINISTRA INFRASTRUKTURY1)

z dnia 31 grudnia 2002 r.

w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia

(Dz. U. z dnia 26 lutego 2003 r.)

Na podstawie art. 66 ust. 5 ustawy z dnia 20 czerwca 1997 r. - Prawo o ruchu drogowym (Dz. U. Nr 98, poz. 602, z późn. zm.2)) zarządza się, co następuje:

§ 11. 1. Pojazd samochodowy wyposaża się:
....
....
....
8) w pasy bezpieczeństwa na siedzeniach wyposażonych w punkty kotwiczenia; przepis stosuje się do:
a) przednich siedzeń w samochodach osobowych, zarejestrowanych po raz pierwszy po dniu:
– 30 czerwca 1971 r. - z silnikiem o pojemności skokowej powyżej 1.400 cm3,
– 31 grudnia 1971 r. - z silnikiem o pojemności skokowej od 1.000 cm3 do 1.400 cm3,
– 30 czerwca 1972 r. - pozostałych,
b) siedzeń innych niż przednie - w samochodach osobowych zarejestrowanych po raz pierwszy po dniu 30 czerwca 1993 r.,
c) siedzeń w pojazdach innych niż wymienione w lit. a i b, wyposażonych w punkty kotwiczenia pasów bezpieczeństwa - zarejestrowanych po raz pierwszy po dniu 31 grudnia 1993 r.;
przepisów lit. a-c nie stosuje się do pojazdu z nadwoziem otwartym;

9) w zagłówki na siedzeniach wyposażonych w pasy bezpieczeństwa mocowane co najmniej w trzech punktach, z wyjątkiem siedzeń w pojeździe z nadwoziem otwartym oraz siedzeń tylnych w pojeździe z nadwoziem rodzaju coupe o układzie siedzeń "2+2"; przepis stosuje się do pojazdów wyprodukowanych po dniu 31 grudnia 1995 r.;

Więc diagnosta ma rację...
Awatar użytkownika
lukasz6oo

Post autor: lukasz6oo »

Ja tez mam 1.0 ,95r ,5d i zagłowki sa.Pewnie zalerzało to od wybranej opcji przy zakupie ,bo przeciesz sa nowsze od mojego 6n-ki i nie posiadaja zagłowków .A co do przegladu totroche dziwne bo nie słuszałem jeszcze zeby ktos sie czepiał braku zagłowków.Mam pytanko niedługo tez mi sie zbliza przeglad i czy nie beda sie czepiac o brak tylniej wycieraczki???
RUMAK
Awatar użytkownika
Gendus
Newbie
Newbie

Post autor: Gendus »

Mialem corse 96r 1.4 3d bez tylnich zagłowków i przeglad przechodziło.tak jak w/w gosciu chcial w lape
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”